preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet Centru za kulturu Čakovec

Autor: Vera Moharić, milana gašparović, 26. 10. 2016.

Zaljubljeni puž razveselio učenike razredne nastave

Učenici razredne nastave naše škole i Područne škole Zasadbreg posjetili su 11. listopada Centar za kulturu Čakovec gdje su gledali predstavu Ljubiti, samo ljubiti Teatra Poco Loco iz Zagreba.

O čemu je riječ u ovoj zanimljivoj predstavi doznajte iz učeničkih radova. 

Ljubiti, samo ljubiti

Ovo je priča o jednoj ljubavi Puža prema Ružici. Ta ista Ružica je htjela da njezin Puž postane princ, ratnik, kralj, sportaš i odvjetnik. Puž odluči krenuti u svoju pustolovinu kako bi osvojio Ružicu. Na tom putu stigne u šumu gdje ugleda medvjeda koji je spavao, vuka koji je zavijao i sovu koja je zijevala. Zatim stigne do crvene granice te ugleda jednog čovječuljka koji od njega zatraži kućicu da prijeđe granicu. Puž to odbije te se okrene natrag i ode u grad. U tom gradu svi su se vozili na mačkama pa se i Puž provoza na mački i stigne u školu, točnije u 1. a razred. Tamo je bila prava ludnica i bilo je puno hvalisavaca. Odjednom se začuje strašna buka. Bio je to zmaj, strašan zmaj. Vikao je iz svega glasa: „Pojest ću vas sve, pogotovo dječicu!” Na to se odvaži hrabri Puž te sredi zmaja. Vraćajući se kući, Puža zatekne jedan kviz. Puž odgovori točno na sva pitanja i osvoji Ružicu s kojom je živio vrlo sretno.

                                                                                                                               Bruno Vurušić, 4. b

 

Ljubiti, samo ljubiti

Bio jednom jedan Puž. Zaljubio se u jednu djevojku Ružicu koja je prekrasno pjevala. No, ona nije voljela Puža jer nikada nije napustio svoju kućicu. Puž je otišao u pustolovinu gdje se htio promijeniti i napustiti svoju kućicu. Došao je do grada gdje su umjesto autobusa bile mačke. Puž se vozio mačkobusom i stigao u školu. Tamo je pomoću spreja za zmajeve spasio razred od zmaja. Tada je postao kralj, princ i ono najvažnije -ministar. Vratio se Ružici i pokušao je osvojiti na kvizu Tko voli Ružicu. Ona je bila sramežljiva, no otkrila je Pužu da ju je osvojio jer je ostao takav kakav je. Ružica i Puž su se vjenčali i živjeli sretno. Pouka priče je da ostaneš onakav kakav jesi.

 

Petra Cvetković, 4. b

 

Ljubiti, samo ljubiti

Jeste li se ikada jako, strašno, odvratno, jezivo, grozno zaljubili? Jeste? Odlično! Onda znate da je u životu važno ljubiti i samo ljubiti. Kada smo došli na predstavu, prvo što sam vidjela bila je predivna scenografija. Konačno su se ugasila svjetla. Počeo nas je zabavljati jedan spor, slinav puž koji se zaljubio u vrckavu djevojčicu Ružicu. No, ona ga nije htjela jer je svugdje nosio svoju kućicu. Nije se mogao riješiti svoju kućice pa je krenuo u avanturu. Našao se u šumi gdje su spavale razne životinje. Dopuzao je do učionice, a tamo su se svi hvalili nečime. Netko može najdalje pljunuti, a netko je najljepši. Najednom doleti zmaj i želi pojesti nekog najboljeg. Odmah je nastala drugačija situacija. Puž se suprotstavio zmaju i postao heroj. Odlučio se vratiti Ružici. Morao je riješiti kviz. Na sva pitanja odgovorio je točno. Ružica mu je dala pusicu i tako je završila ova čudna i zanimljiva predstava.

                                                                                                                                  Marta Varga, 4. b
Upisi u srednju školu
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

E-dnevnik

 

Tražilica
Popis udžbenika
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu / Pleškovec 31, HR-40311 Sveti Juraj na Bregu / os-igkovacic-svetijurajnabregu.skole.hr / ured@os-igkovacic-svetijurajnabregu.skole.hr
preskoči na navigaciju