preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu

 > Naslovnica
Vijesti

Prijave obrazovnih programa, prijavnice i upisnice

Autor: Željko Kraljić, 4. 7. 2016.

Učenici 8. razreda od 27. lipnja do 5. srpnja imaju mogućnost prijave obrazovnih programa u srednjim školama što je većina učenika naše škole napravila i sada pozorno prate na kojem su mjestu rang liste. U srijedu 6. srpnja je zaključavanje odabira obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica.

Za učenike završnoga razreda osnovnih škola iz obrazovnoga sustava Republike Hrvatske prijavnicu s konačnom listom prioriteta iz sustava ispisuje njihov razrednik.

VAŽNO! Učenik i roditelj/skrbnik potpisuju prijavnicu čime potvrđuju listu prioriteta odnosno odabir učenika. Na potpis prijavnice trebaju doći i učenik i roditelj.


Takva prijavnica čuva se u školi dvije godine. Rok za potpisivanje prijavnice je od srijede 6. srpnja do petka 8. srpnja prema rasporedu razrednika koji je na kraju ovog teksta.

Potpisivanje prijavnice s listom prioriteta ne jamči da će se kandidat i upisati na onaj izbor na kojemu je stekao pravo upisa u trenutku zaključavanja odabira odnosno ispisivanja prijavnice, već predstavlja njegovu konačnu odluku o poretku prijavljenih programa obrazovanja.

Trenutkom objave konačnih ljestvica poretka kandidati stječu pravo upisa u program obrazovanja najvišega prioriteta u kojemu se nalaze u sklopu upisne kvote. Konačne ljestvice poretka bit će objavljene 11. srpnja i više se ne mijenjaju.
 
Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici dostupnoj na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a (www.upisi.hr), koju je dužan dostaviti u srednju školu u kojoj je ostvario pravo upisa do roka navedenoga u Kalendaru.Ako netko neće znati ili neće moći isprintati upisnicu neka se javi razredniku ili dođe do tajnice Martine Oršić (između 9 i 13 sati) s pristupnim podacima i PIN-om pa će se ispis riješiti u škloli.

Nakon što učenik potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici i dostavi je srednjoj školi, zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom, kandidat je upisan u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.

Kandidati koji u srednju školu ne dostave upisnicu te, ako je to potrebno, potvrdu liječnika školske medicine, svjedodžbu medicine rada i/ili ugovor o naukovanju, gube pravo na upis i upućuju se na sljedeći upisni rok.

Za sve ostale nejasnoće ili pitanja slobodno se u bilo kojem trenutku javite vašim razrednicima e-mailom ili mobitelom, na raspolaganju su vam do 15. srpnja do posljednjeg dana upisa u srednje škole. Za prvi dan potpisa prijavnica u srijedu 6. srpnja molimo pratite web škole bude li kakvih promjena jer još nije potvrđeno točno vrijeme zatvaranja odabira programa i početka ispisa prijavnica pa bude li kakvih promjena bit će objavljene na školskom webu.

Raspored potpisivanja prijavnica (potpisati moraju i učenik i jedan roditelj):

8. a razrednica Borka Bunjac
srijeda 6. srpnja od 17 do 19 sati
četvrtak 7. srpnja u 9 sati

8. b razrednik Željko Kraljić
srijeda 6. srpnja od 17 do 19 sati
četvrtak 7. srpnja od 9 do 11 sati
petak 8. srpnja od 7:30 do 8:30 sati

8. c razrednica Maja Matotek
srijeda 6. srpnja od 17 do 19 sati
četvrtak 7. srpnja od 9 do 11 sati
petak 8. srpnja od 7:30 do 8:30 sati
Upisi u srednju školu
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

E-dnevnik

 

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu / Pleškovec 31, HR-40311 Sveti Juraj na Bregu / os-igkovacic-svetijurajnabregu.skole.hr / ured@os-igkovacic-svetijurajnabregu.skole.hr
preskoči na navigaciju