2017-07-03 10:50:53

Doprinos naše škole državnom skupu iz matematike

U Svetom Martinu na Muri od ponedjeljka 26. lipnja do srijede 28. lipnja održan je Državni stručni skup za učitelje i nastavnike matematike koji je okupio gotovo 450 sudionika na temu Vrednovanje u matematičkom obrazovanju. Svoj doprinos uspješnosti skupa dali su i međimurski matematičari koji su se odazvali skupu u velikom broju, ali su bili i aktivni sudionici.  Skup je završio izlaganjem Željka Kraljića, učitelja matematike u našoj školi, s temom Vrednovanje domaće zadaće.

 

Uoči skupa od ožujka do lipnja krenulo se u sakupljanje radova međimurskih učenika s matematičkom tematikom te je napravljena izložba matematičkih radova iz više međimurskih osnovnih škola. Škole koje su sudjelovale na ovoj izložbi su OŠ Podturen, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Hodošan, OŠ Sveta Marija, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Belica i OŠ I. G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

Voditelji skupa i urednici prvog zbornika Neda Lesar i Vesko Nikolaus na kraju skupa izrazili su zadovoljstvo odrađenim skupom, izuzetno velikim odazivom učitelja i nastavnika matematike koji su maksimalno iskoristili radni dio skupa, ali isto tako su imali dovoljno vremena za barem malo uživanja i opuštanja u međimurskom brežnom kraju. Ovo je bio prvi ovako veliki skup matematičara u Međimurju, a s obzirom na interes i  pozitivnu radnu atmosferu ne i posljednji.


Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na