2017-05-31 09:48:01

Zajedno protiv govora mržnje

U dostojanstvenoj atmosferi u dvorani Srednje škole u Čakovcu predstavljen je Nacionalni preventivni program 'Zajedno protiv govora mržnje', koji se u prvoj fazi, 'Prevenirajmo zajedno govor mržnje na sportskim natjecanjima', sastoji od multimedijalnog kutka Stani pred kameru/mikrofon i pošalji poruku kao i zabavno- glazbenog programa. Sve to, ruku pod ruku, provode PU međimurska i Srednja škola Čakovec.
 

Poznati sportski novinar i učitelj matematike u našoj školi Željko Kraljić je pozitivnim dijelom sporta istaknuo akciju izbora fair - play sportaša Međimurja koju provodi Sekcija zbora sportskih novinara Međimurske županije, dok je predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić kazao kako je naša sredina, u odnosu na druge u Lijepoj Našoj, primjer tolerancije na nasilje.

- Drago mi je da se na području Međimurja provodi ovakva akcija - istaknuo je međimurski župan Matija Posavec dodavši kako promicanje tolerancije i kulture dijaloga dovodi do izostanka bilo kakve vrste diskriminacije ne samo na sportskim terenima već općenito i u društvu.

Nogometni sudac Casimir Rodriqe je rekao kako je kroz sport postigao sve u životu, dobio je mnogo, a pogotovo dolazak u najljepši kutak na svijetu. Gimnastički internacionalac Filp Ude je istaknuo kako nikada nije bio izložen diskriminaciji i izrazio želju da se to nikada i ne dogodi.

 

Izvor: http://emedjimurje.rtl.hr/drustvo/foto-poruka-iz-srednje-skole-cakovec-zajedno-protiv-govora-mrznje


Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na