2017-04-20 11:12:09

Državni skup za učitelje i nastavnike matematike u Svetom Martinu na Muri

 

Željko Kraljić predavač pred 450 matematičara u Svetom Martinu na Muri

Viši savjetnici za matematiku Agencije za odgoj i obrazovanje organiziraju državni skup za učitelje i nastavnike matematike u Svetom Martinu na Muri od 26. do 28. lipnja 2017. Tema je Vrednovanje u matematičkom obrazovanju: O vrednovanju općenito, O vrednovanju potencijalno darovitih učenika i O vrednovanju učenika s teškoćama.

Iako prijave službeno traju do 23. lipnja i moglo se prijaviti čak 450 sudionika prijave su već gotove jer je interes toliki da su sva mjesta već popunjena. Skup traje 20 sati s predavanjima i radionicama, a voditelji će biti Neda Lesar i Vesko Nikolaus.

Ciljevi skupa su  razlikovati i primijeniti ulogu i vrste vrednovanja u matematičkom obrazovanju (unutarnje i vanjsko, formativno i sumativno, kriterijsko, normativno i ipsativno), razlikovati i primijeniti vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje te vrednovanje naučenoga, upoznati i primijeniti metode praćenja i vrednovanja napredovanja učenika u nastavi matematike te metode dijagnostičkog vrednovanja, razlikovati i primijeniti ulogu i vrste vrednovanja u matematičkom obrazovanju nadarenih učenika, te učenika sa prilagodbom u pristupu, kao i prilagodbom u obrazovnim sadržajima i kritički vrednovati i interpretirati rezultate različitih vrsta testiranja učeničkih matematičkih postignuća.

Jedan od predavača na ovom velikom skupu bit će učitelj matematike iz naše škole Željko Kraljić s temom Vrednovanje domaćih zadaća. Uz predavanje naš učitelj je inicijator postavljanja izložbe matematičkih radova učenika međimurskih škola koja će biti postavljena u Hotelu Spa Golfer - LifeClass Terme Sveti Martin.


Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na