2015-10-29 12:42:42

Zrinskice oduševile u našoj dvorani

U Svetom Jurju na Bregu u novoj školskoj dvorani odigran je prvi susret u kojemu je nastupao klub iz najvišeg rukometnog ranga. U školi i općini ugostili su seniorski i juniorski sastav ŽRK Zrinski Čakovec. Uoči susreta domaćin je zahvalio prigodnim poklonima trenerima Darinki Pavleković, Željku Goliku i Goranu Vuku te sucu Vladimiru Kramaru na dolasku, a u ime Zrinskog trener Golik je domaćinima poklonio rukometnu loptu.

Loptu su primili pobjednici Lino višebojca koji je nedavno održan u ovoj školi Anja Okreša i Jan Horvat. Kao bučni navijači i bubnjari istaknuli učenici 8. b razreda, dok će na bazene učenici 6. b razreda koji su uz tribine bili maksimalna i glasna podrška i jednoj i drugoj ekipi tijekom cijelog susreta. Nagradu su osigurali Gradski bazeni Marija Ružić Čakovec.Najbučnija podrška išla je vratarki juniorki Ani Vuić koja je učenica 8. a razreda naše škole.

Susret je prošao u revijalnom tonu s nizom lijepih akcija i pogodaka. Seniorke su na poluvremenu vodile 19:14 i na kraju pobijedile 33:25. Susret je dobro poslužio Zrinskicama kao priprema za subotnji lokalni okršaj s Kokom. Nakon susreta domaćin je počastio Zrinskice, organizatori zahvaljuju Pizzeriji Porto na sponzorstvu pizzama, a trener Golik i načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović zadržali su se u razgovoru oko pokretanja rukometa u ovom kraju.

ŽRK Zrinski seniorke – ŽRK Zrinski juniorke 33:25 (19:14)
Dvorana u Svetom Jurju na Bregu, gledatelja 200.
Sudac Vladimir Kramar.
Zrinski seniorke: Ivačić, S. Posavec 3, P. Posavec 4, Resman 5, Balić 1, Gavrić 7, Lupić 7, Maljak 3, Horvat 1, Senčar 2, Pucko. Treneri: Željko Golik, Goran Vuk.
Zrinski juniorke: Kozjak, Androić, Blagus 2, Polak 1, Glad 8, Bogdan 2, Vuić, Ladić 5, Benčik 3, Pajić 4.

Trener Željko Golik je nakon susreta rekao: 'Kada su se malo slegli dojmovi zahvaljujem školi i općini Sveti Juraj na Bregu na organizaciji našeg susreta i promociju ženskog rukometa na području Međimurja, a pogotovo u ovoj školi.  Radujemo se novom susretu. U klubu ću povući poteze da ne ostane samo na tome, nego da se u ovoj školi nastavi s rukometom i dalje.'


Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na