preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu

 > Naslovnica
Vijesti

Svetojurjevski učitelji matematike spremni za državni skup

Autor: Maja Barbić, 30. 3. 2018.

Državni stručni skup za učitelje i nastavnike matematike Republike Hrvatske održat će se u Svetom Martinu na Muri od srijede 4. travnja do petka 6. travnja s temom 'Izazovi učiteljske profesije u nastavi matematike' koji će okupiti četiristotinjak sudionika iz cijele Hrvatske. U utorak 3. travnja održat će se i skup s istom temom na istom mjestu koji je namijenjen voditeljima Županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika matematike.

Skup najavljuje Neda Lesar, viša savjetnica za matematiku: 'Pozitivna iskustva i gostoprimstvo  osoblja hotela i međimurskih škola razlog je što će se Državni skup za učitelje i nastavnike matematike i ove godine održati u Svetom Martinu na Muri. 3. travnja viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje sastat će se s voditeljima županijskih stručnih vijeća, a od 4. travnja sa svima prijavljenima učiteljima i nastavnicima.

Tijekom trodnevnog radnog druženja razgovarat će se o izazovima učiteljske profesije. Predavači i voditelji iskustvenih radionica će biti učitelji i nastavnici u zvanju mentor ili savjetnik, viši savjetnici  Agencije za odgoj i obrazovanje i gosti – predavači doc. dr. sc. Darija Marković, prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan, dr. sc. Matija BašićMarko Kraljević, dr. med. i viša savjetnica za matematiku iz Mostara Romela Šunjić, prof.'

>>> Hodogram provjerite klikom ovdje

Svoj doprinos skupu dat će učitelji matematike iz Svetog Jurja na Bregu Anita Horvat, Ivana Kreminski i Željko Kraljić. Četiri dana bit će izložba učeničkih matematičkih radova na temu strip u nastavi matematike i radovi već spremno čekaju na paoima u Svetom Martinu na Muri, a uz ovu školu dio izložbe pripremili su i učenici Osnovne škole Sveti Martin na Muri s učiteljicama Anicom Karlovčec i Silvijom Šoštarić.

U četvrtak 5. travnja učitelji iz Svetog Jurja na Bregu imat će radionicu na temu 'Integrirani dan u Svetom Jurju na Bregu'. U srijedu 28. travnja u školi su obilježili Dan vode pa su učenici posjetili pročistač u Čakovcu (šesti i osmi razredi), vodocrpilište u Nedelišću (peti razredi) i hidroelektranu u Donjoj Dubravi (sedmi razredi). Nakon terenske nastave s praktičnim radom se nastavilo u školi pa su učenici šestih razreda nastavili grupnim radom s temom morskih životinja kroz kviz, matematičke zadatke o dobrom dupinu i izradom plakata o najživotinjama.

Izuzetno živo je bilo u osmim razredima u kojima su učenici imali praktičan rad te su sami izrađivali platnene vrećice iz starih odjevnih predmeta koje su ranije donijeli od kuće te učili o štetnom učinku plastičnih vrećica. Šivalo se, rezalo, mjerilo, ljepilo, slagao se tangram na vrećice i još puno toga te je vrijeme bilo prekratko, a učenici su pozitivno iznenadili te se pokazali pravim majstorima u baratanju iglom i koncem. Osobito treba pohvaliti dječake koji su se spremno primili igle i konca i bez problema prišili gumb te pomagali onima kojima nije išlo.
Upisi u srednju školu
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

E-dnevnik

 

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu / Pleškovec 31, HR-40311 Sveti Juraj na Bregu / os-igkovacic-svetijurajnabregu.skole.hr / ured@os-igkovacic-svetijurajnabregu.skole.hr
preskoči na navigaciju