preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava u Zagrebu

Autor: Maja Barbić, Maja Matotek, 25. 11. 2015.

Učenici 7. i 8. razreda naše škole zajedno sa svojim učiteljima – pratiteljima 10. studenog 2015.  godine bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. 

Polazak je bio u 8,30. Po dolasku u Zagreb, učenici su s pratiteljima i vodičem krenuli u Zagrebačko kazalište mladih, gdje su pogledali predstavu Volim fiziku. Predstavu  plesnoga karaktera, inspiriranu osnovnim zakonima fizike, pripremio je Zagrebački plesni ansambl u suradnji s Hrvatskim institutom za ples i pokret.

Nakon odgledane predstave, učenici su mogli slobodno prošetati užim središtem Zagreba i vidjeti njegove znamenitosti.

Sljedeće odredište bio nam je Hrvatski školski muzej u kojemu su učenici, uz stručno vodstvo, pogledali stalni postav. Vidjeli su kako je nekada izgledala školska učionica i čuli ponešto o metodama i oblicima rada koji su se nekada primjenjivali. Također, imali su priliku vidjeti razne udžbenike, knjige, početnice, pravopise, gramatike, rječnike te tablice množenja koje su se nekada koristile.  Od materijalne ostavštine vidjeli smo i radove učenika sa satova domaćinstva, kod kojih su se naši učenici najduže zadržali,  radnu sobu našega poznatoga dječjega pisca Mate Lovraka te sobu s umjetničkim slikama (s prikazom hrvatskih škola), među kojima su se nalazile i dvije slike naše poznate slikarice Slave Raškaj.

Posljednje odredište bio je Interliber – sajam knjiga i učila, 38. po redu.     

Ovdje su učenici imali priliku malo predahnuti te prolistati neke od zanimljivih književnih naslova.

Povratak iz Zagreba bio je u večernjim satima.

Učitelji i učenici terensku nastavu ocijenili su uspješnom. Prije svega, odlikovala se raznovrsnošću i poučnošću sadržaja,  a istovremeno je omogućila direktnu sadržajnu integraciju i korelaciju sa sljedećim nastavnim predmetima: hrvatskim jezikom, glazbenom kulturom, likovnom kulturom, fizikom, povijesti i geografijom. Zadovoljena je i kulturološka komponenta, kao i biološka potreba učenika za međusobnom komunikacijom i zbližavanjem.

Cijena stručne ekskurzije u organizaciji agencije Centrum Travel po učeniku je iznosila 118kn, a uključivala je prijevoz autobusom, ulaznicu u kazalište, ulaznicu u muzej, osiguranje učenika od povreda i nezgoda te organizacijske troškove. 
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

E-dnevnik

 

Korisni linkovi


Upisi u srednju školu
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu / Pleškovec 31, HR-40311 Sveti Juraj na Bregu / os-igkovacic-svetijurajnabregu.skole.hr / ured@os-igkovacic-svetijurajnabregu.skole.hr
preskoči na navigaciju