preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu

 > Naslovnica
vijesti

Roditeljski sastanak za prvašiće u šk. god. 2018./19. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena Šestak, 12. 1. 2018. 10:40

Roditeljski sastanak radi upisa djece u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2018./19. održati će se 21.03.2018. u 17h u prostorijama škole.

 [više]

Obavijest o početku nastave

Autor: Mladen Beuk, 9. 1. 2018. 13:45

Obavještavaju se učenici da 15.01.2018. godine počinje nastava u drugom polugodištu.

Jutarnja smjena - učenici 1. - 4. razreda. (PŠ Zasadbreg učenici 1. i 3. razreda)

Poslijepodnevna smjena - učenici 5. - 8. razreda.(PŠ Zasadbreg učenici 2. i 4. razreda).

 [više]

Aktivnosti humanitarne grupe'' Mijenjam sebe, mijenjam svijet'' u prosincu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena Šestak, 8. 1. 2018. 09:26

Humanitarna grupa je aktivno pomagala i u 12. mjesecu. Od prodaje borića koje su izrađivali učenici škole prikupljeno je 910 kn, te je dobivena i donacija od 500 kn. Od ukupno prikupljenih  1410 kn kupljeni su hrana i kućanske potrepštine za 3 obitelji s područja općine Sveti Juraj na Bregu. Također je prikupljeno i 250 kn za hrane za pse te je ista predana azilu Prijatelji Čakovec. Zahvaljujem svima koji su se na bilo koji način uključili u ove plemenite akcije pomaganja potrebitima u našoj okolini kojih je sve više. S aktivnostima nastavljamo i u 2. polugodištu!

 [više]

Humanitarna grupa "Mijenjam sebe, mijenjam svijet"prikupila sredstva za napuštene mace

Autor: Maja Barbić, milana gašparović, 20. 12. 2017. 12:49

Humanitarna grupa ''Mijenjam sebe, mijenjam svijet" uz ostale akcije koje provodi, posljednjih mjesec dana prikupljala je sredstva i za Udrugu za zaštitu mačaka "Sklonište dobrote". Od prikupljenih 150 kn kupljeno je 9 kg hrane za mačke. Zahvaljujemo svim učenicima i roditeljima koji su se uključili u ovu akciju.

 [više]

Održana Večer matematike u našoj školi

Autor: Maja Barbić, karla Moharić, 20. 12. 2017. 12:46

Rješavanje matematičkih zadataka može biti zabavno

I ove se godine u našoj školi održala Večer matematike - za učenike viših razreda 6. prosinca, a za učenike nižih razreda 13. prosinca 2017.  Namjena Večeri matematike je potaknuti razmišljanje te zanimanje za matematiku kod djece. 

 [više]

Božićni sajam u školskoj sportskoj dvorani

Autor: Maja Barbić, Sara Novak, 15. 12. 2017. 08:13

Božićno veselje u našoj školi

U sklopu Adventa u Svetom Jurju na Bregu održat će se i šesti po redu Božićni sajam. Školska sportska dvorana posjetiteljima otvara svoja vrata u nedjelju, 17. prosinca u 10 sati.

Da sajam bude zanimljiviji, u 14 sati počinje prigodni program u kojem će nastupiti brojni izvođači među kojima su i neki učenici naše škole. Na izložbenim štandovima svoj trud i rad pokazat će učenici  Humanitarne grupe „Mijenjam sebe, mijenjam svijet“, UZ ET-KO-KE, učenici 3. a, 6. a i b te 8. b razreda.

Podržite njihov rad i uključite se u humanitarnu akciju.                                                               Svim posjetiteljima želimo dobar provod i mnogo zabave. 

 [više]

Pozivamo vas na 6. Božićni sajam Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena Šestak, 14. 12. 2017. 14:35

Pozivamo vas na 6. Božićni sajam općine Sveti Juraj na Bregu koji će se održati ove nedjelje od 10 sati  u prostoru školske sportske dvorane. Humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet i ove godine ima svoj štand na kojem ćete moći kupiti prigodne boriće koje su izradili učenici škole uz pomoć učiteljice  Rahele Mikec, pedagoginje Anđele Mićić i psihologinje Irene Šestak. Prihod od prodaje namijenjem je u humanitarne svrhe( za pomoć potrebitim obiteljima na području općine te za ostale aktivnosti koje provodi grupa tijekom godine).  Podržite našu akciju jer blaženije  je davati nego primati!

 [više]

Obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena Šestak, 14. 12. 2017. 14:28

Danas je u OŠ Petar Zrinski Šenkovec obilježen završetak aktivnosti Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Sudjelovali su učenici svih škola naše županije, pa tako i učenice naše škole Emily Makšadi, Barbara Vinković, Barbara Dvanajščak i Josipa Šprajc zajedno s voditeljicama Školskog preventivnog programa -pedagoginjom Anđelom Mićić i psihologinjom Irenom Šestak. Ove godine učenici su izrađivali kalendare s prigodnim pozitivnim porukama za 2018. godinu. Ponosni smo na naše učenike koji se uvijek uključe u preventivne aktivnosti škole, te na taj način i sami prenose poruku o važnosti borbe protiv ovisnosti bilo koje vrste!

 [više]

Naš mali kaj

Autor: Maja Barbić, 8. 12. 2017. 13:44

Na 14. manifestaciji Naš mali kaj koja se održala 8. studenog 2017.g.u Murskom Središću  sudjelovale su i naše fotografkinje Nika Petričević, Paula Perko i Elena Zeman. Na raspisan natječaj naziva Moja sreća poslale su po jednu fotografiju. Fotografije su bile izložene na izložbi u prostorijama škole. S mladim fotografima iz drugih škola družile su se na zanimljivoj radionici koju su vodili poznati fotografi Davor Žerjav i Davorin Mance. Tema radionice je bila „portret“.

Učiteljica Jelena Dokleja vodila je na istoj smotri dramsku radionicu.

Fotografije s ovog događanja možete vidjeti u Fotogaleriji. 

 [više]

Sveti Nikola i Krampus ponovno posjetili naše učenike

Autor: Maja Barbić, Marta Varga, 8. 12. 2017. 13:42

Do naše je škole došetao voljeni svetac Nikola, a s njime i manje drag Krampus. Dok je sveti Nikola objašnjavao kako moramo biti dobri i pomagati drugima, Krampusu je bilo draže govoriti da moramo raditi nestašluke i gluposti te da ćemo sve riješiti svađom i tučnjavom. Budući da smo bili dobri, marljivi u školi i učili redovito, svi smo dobili bombone kojima smo se zasladili. 

 [više]

Posjet samostanu Svete Helene u Šenkovcu

Autor: Maja Barbić, Borka Bunjac, 4. 12. 2017. 13:11

 Povijesni istraživači zaputili su se 24.11. 2017. u obližnju općinu Šenkovec, a cilj nam je bio posjetiti mjesto gdje je u srednjemu vijeku bio pavlinski samostan Svete Helene.
 Samostan je osnovao tadašnji međimurski vlastelin Stjepan Lacković 1376. godine. Nikola IV. Zrinski je postavši gospodarom Međimurja, uz samostanski kompleks sagradio i obiteljsku grobnicu gdje je pokopana njegova prva supruga Katarina, rođena Frankopan.
 Samostanski kompleks je stradao u velikom potresu 1882. godine, pa je danas ostao samo temelj samostana, dio kapele i grobnica Zrinskih.
 Prema zemljovidu iz 1763. godine, današnji je  Šenkovec  brojio oko 30 kuća, a Sveta Helena i Šenkovec su bila dva različita naselja.
 [više]

Projekt 1,2,3… PALIM LAMPICU! razvija sustav podrške darovitim učenicima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena Šestak, 29. 11. 2017. 14:12

Međimurska županija je nositelj projekta 1, 2, 3… PALIM LAMPICU!’ – razvoj sustava podrške (potencijalno) darovitim učenicima u Međimurskoj županiji financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali, koji se vodi pod šifrom UP.03.2.2.02.0061. Partneri na projektu su: Regionalna razvojna agencija Međimurje (REDEA) d.o.o. Čakovec, OŠ Belica, OŠ Domašinec, OŠ Donja Dubrava, OŠ Goričan, OŠ Gornji Mihaljevec, OŠ Hodošan, OŠ Jože Horvata Kotoriba, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Selnica, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Sveta Marija, OŠ Strahoninec, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Tehnička škola Čakovec, Gospodarska škola Čakovec i Srednja škola Prelog.

 [više]

Povijesni istraživači

Autor: Maja Barbić, Borka Bunjac, 14. 11. 2017. 14:07

Povijesni istraživači su radom na terenu i povijesnom izvoru iz 18. stoljeća pokušali rekonstruirati izgled dijela naše općine u 18. stoljeću.

Lijepa jesen nam je dozvolila skitnju po našem kraju pa smo se 2.10.2017. zaputili u Dragoslavec. Proučavajući staru kartu, uočili smo da Dragoslavec pod tim imenom ne postoji u 18. stoljeću.Naselje uz današnju cestu naziva se Hermatovčina , a u to vrijeme tu se nalazi tek tri kuća i vinogradi zasađeni na brežuljcima uz cestu. Vozeći se cestom prema Dragoslavec Selu, nailazimo na staru kuću od blata koja je u lošem stanju. Uz kuću se još u produžetku objekta nalazi staja za životinje, sjenik, bunar sa vodom i voćnjak.
 [više]

Referentna zbirka – Sve na jednom mjestu

Autor: Maja Barbić, 10. 11. 2017. 16:05

Mjesec hrvatske knjige je tradicionalna nacionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj kulturnoj riječi. Cilj joj je promicanje hrvatske knjige i čitanja. Program ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, posvećen je enciklopedistici, Sve na jednom mjestu.

Školska knjižničarka

Vlasta Horvat

 [više]

Malo drugačiji sat engleskog jezika u 7.a razredu.

Autor: Maja Barbić, Natalija Horvat, 8. 11. 2017. 12:16

 Let' s talk about England. Would you like some tea? Yes,please. With milk? Of course!!! Cajanka uz friendly conversation,playing games and some biscuits... Rainy weather today- sasvim prigodno da u mašti putujemo do Londona...

 [više]

Posjet osmih razreda Vukovaru

Autor: Maja Barbić, Ana Šafarić, 6. 11. 2017. 15:29

Dana 24. listopada 2017. mi, učenici osmih razreda, krenuli smo u posjet Vukovaru  u sklopu projekta u organizaciji Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

 [više]

Humanitarna grupa ''Mijenjam sebe, mijenjam svijet'' posjetila azil Prijatelji Čakovec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena Šestak, 3. 11. 2017. 15:04

Humanitarna grupa naše škole i dalje je aktivna. Troje učenika 4.a razreda, Niko Luburić, Karlo Novak i Luka Čonda posjetilo je sa psihologinjom škole azil Prijatelji Čakovec te im predalo donaciju 60,5 kg hrane za pse te stare deke, ručnike i posteljinu koju učenici naše škole marljivo prikupljaju. Svi koji žele udomiti psa, mogu to učiniti te uljepšati svoj život i život psića. S akcijom nastavljamo i dalje!

 [više]

Škola u rukama Superjunaka

Autor: Maja Barbić, Natali Kralj, 31. 10. 2017. 13:51

Dramsko-plesna predstava Superjunaci suradnja je Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec. Predstava prikazuje borbu dvije skupine superjunaka, a glazba i plesni pokreti stvaraju atmosferu svijeta na granice realnosti i fikcije. Učenici predmetne nastave nisu morali daleko otići kako bi pogledali predstavu – Superjunaci su ih dočekali u školskoj sportskoj dvorani 27. listopada. Predstava je trajala 50 minuta i svaka minuta bila je zanimljiva te pobudila maštu kod učenika. Mnogo akcije, usporene borbe, plesa i pjesme svidjelo se učenicima koji su glumce nagradili burnim pljeskom. 

 [više]

Matematički strip uoči Večeri matematike

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 24. 10. 2017. 12:23

Uoči Večeri matematike koja će se početkom prosinca održavati u brojnim školama i vrtićima diljem Međimurja u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu odlučili smo dodatno potaknuti učenike i roditelje na ovaj događaj i na sudjelovanje. Prošle godine tema je bila Matematički svemirac, a ove je godine zadatak je nacrtati Matematički strip

 [više]

Humanitarna grupa''Mijenjam sebe, mijenjam svijet''

Autor: Irena Šestak, 23. 10. 2017. 12:01

Dragi učenici i roditelji,

naša  humanitarna grupa nastavlja s aktivnostima i pripremama za Božićni sajam. Upravo zbog istog prikupljamo slijedeće: gumbe svih boja i oblika za izradu Božićnih čestitki, češere koje ćemo ukrašavati, vunu svih boja  i tuljce od papirnatih ručnika (ili wc papira). Molim da ukoliko imate išta od navedenog, donesete psihologinji škole. Također i dalje skupljamo plastične čepove kao i staru posteljinu, ručnike, deke, jastuke i hranu za azil Prijatelji Čakovec. Hvala svima koji se uključuju u naše akcije i pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija!

 [više]

Obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Maja Barbić, karla Moharić, 20. 10. 2017. 10:35

Zemljo draga, hvala ti za sva naša blaga
 

Svake godine u našoj školi obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, pa smo tako i ove dan posvetili jednoj od najbitnijih namirnica za život. Ove smo godine Dane kruha obilježili 17. listopada prigodnim programom kojim smo se podsjetili da moramo biti sretni i zahvalni za sve hranjive plodove koje nam zemlja daje.

 [više]

Obilježavamo Mjesec hrvatske knjige

Autor: Maja Barbić, Sara Novak, 20. 10. 2017. 10:31

Bibliobus – knjižnica na kotačima

Počeo je Mjesec hrvatske knjige te su povodom toga učenici 5.razreda 16.listopada 2017. godine posjetili Bibliobus. Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja uspješno promiče čitanje i knjigu kao društvenu vrijednost. 

 [više]

IRENA ŠESTAK Psihologinja i volonterka koja svojim angažmanom pokreće zajednicu

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 16. 10. 2017. 07:49

Diplomiranu psihologinju Irenu Šestak mnogi znaju kao osobu koja aktivno sudjeluje u raznim humanitarnim akcijama diljem naše županije, pa i mnogo šire, kao osobu koja svojom pojavom i zaraznom vedrinom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 [više]

Prvašići u školskoj knjižnici

Autor: Maja Barbić, 13. 10. 2017. 16:10

Kao i svake  školske godine, u Mjesecu hrvatske knjige i Mjesecu školskih knjižnica, školska knjižnica je učenicima 1. a i 1.b razreda širom otvorila svoja vrata. Učenici su se upoznali sa školskom knjižničarkom, pojmovima knjižnica, knjižara, pravilima ponašanja u knjižnici, prva posudba, članska iskaznica. Primanjem prvašića u članstvo školske knjižnice uvodimo ih u magičan svijet knjiga i pisanih riječi.  Veselimo se budućim zajedničkim druženjima u knjižnici i nadamo se da će uživati u svim naslovima koje mogu posuditi u knjižnici.

Čitajte! Djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle!

 

Školska knjižničarka

Vlasta Horvat

 [više]

Izbor pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Beuk, 10. 10. 2017. 14:21

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 9. 10. 2017. 12:06

Humanitarna grupa ''Mijenjam sebe, mijenjam svijet'' nastavlja s akcijama pomaganja potrebitima.  Prošli tjedan predsjedniku udruge oboljelih od leukemije i limfoma, Emilu Viboviću, predali smo plastične čepove  kako bi mogli prodajom čepova kupiti skupe lijekove. Akciju prikupljanja čepova nastavljamo do kraja školske godine! Hvala svima koji se uključuju u naše akcije!

 [više]

Humanitarna grupa ''Mijenjam sebe, mijenjam svijet''

Autor: Maja Barbić, 4. 10. 2017. 07:21

Humanitarna gupa ''Mijenjam sebe, mijenjam svijet'' prikupila je 21 kg hrane, stare ručnike i posteljinu te ih predala azilu Prijatelji Čakovec u ponedjeljak, 02.10.2017. ​Zahvaljujem svim učenicima koji su se uključili u ovu akciju s kojom nastavljamo do kraja školske godine. Također pozivam učenike i njihove roditelje da se odazovu humanitarnom koncertu za azil Prijatelji, a koji će se održati u srijedu 04.10.2017. u 19:30h u CZK
Voditeljica grupe: Irena Šestak, dipl. psiholog
 [više]

Natječaj za asistente

Autor: Mladen Beuk, 27. 9. 2017. 12:41

 [više]

Natječaj za asistente

Autor: Mladen Beuk, 26. 9. 2017. 13:59

 

REPUBLIKA HRVATSKA

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

 

OSNOVNA ŠKOLA IVANA GORANA KOVAČIĆA SVETI JURAJ NA BREGU

Pleškovec 31

40 311 Lopatinec

Tel: 040/855 308

Klasa: 112-01/17-02/1

Urbroj: 2109-45-17-01/01

 

Pleškovec, 26. 9. 2017.

 

         Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu raspisuje

                                                            NATJEČAJ

za pomoćnika/pomoćnicu u nastavi

1. pomoćnik u nastavi učeniku s teškoćama u razrednoj nastavi, 1 izvršitelj (m/ž), nepuno radno vrijeme – 23 sati tjedno, na određeno radno vrijeme, do 15.6.2018.

2. pomoćnik u nastavi učeniku s teškoćama u predmetnoj nastavi, 2  izvršitelja (m/ž), nepuno radno vrijeme – 27 sati tjedno, na određeno radno vrijeme, do 15.6.2018.

 Uvjeti:

- završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje

- da protiv kandidata nije pokrenut kazneni postupak (potvrda ne starija od 6 mjeseci).

 Uz pisanu prijavu kandidati moraju priložiti: životopis, domovnicu ili dokaz o državljanstvu,  svjedodžbu ili diplomu o stečenoj stručnoj spremi, uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci), Svi dokumenti dostavljaju se u preslikama.

 Prijave se dostavljaju na adresu Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, Pleškovec 31, 40311 Lopatinec,  s  naznakom  za  natječaj.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Natječajna dokumentacija se ne vraća. Kandidati će o rezultatima javnog poziva biti obaviješteni putem web stranice škole

 

www.os-igkovacic-svetijurajnabregu.skole.hr

 

Javni poziv otvoren  je osam (8) dana  po  objavi, zaključno sa  4. 10. 2017. godine.

                                                                                  Ravnatelj:Mladen Beuk,dipl.ing.

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 19. 9. 2017. 12:40

Naša humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet i ove školske godine nastavlja s radom. Nastavljamo prikupljati plastične čepove za oboljele od limfoma, kao i dekice, staru posteljinu i stare ručnike i hranu za pse i mačke za Azil Prijatelji Čakovec i udrugu Sklonište dobrote. Ukoliko imate nešto od navedenog i želite donirati, donesite školskoj psihologinji. Od srca hvala!                                                                              

                                              Irena Šestak, dipl. psiholog

 [više]

Prijevoz učenika

Autor: Mladen Beuk, 18. 9. 2017. 16:17

Poštovani roditelji,

molim Vas da Vaša djeca ne dolaze na autobusno stajalište u mjestu Brezje prije 12 h i 20 min. u poslijepodnevnoj smjeni.

                                                             Ravnatelj: Mladen Beuk,dipl.ing.

 [više]

Javni poziv za davanje u najam/zakup školske sportske dvorane za školsku 2016./2017. godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Beuk, 18. 9. 2017. 12:26

 [više]

POČETAK RADA UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Jaušovec, 14. 9. 2017. 12:16

U našoj školi će se i ove godine provoditi program univerzalne sportske škole, program koji se provodi u 318 osnovnih škola diljem Republike Hrvatske. Program će se realizirati za učenike trećih i četvrtih razreda pa se pozivaju svi zainteresirani roditelji i djeca da se uključite. 
Sa radom počinjemo u listopadu i dva puta tjedno će se vaša djeca dodatno baviti sportom uz redovite satove tjelesne i zdravstvene kulture. 
Program je besplatan.
Sve ostale informacije biti će proslijeđene razrednicama te će one vama proslijediti putem djece. 
U prilogu možete dobiti osnovne informacije o programu. 
Za sva pitanja slobodno se javite na igor.jausovec@gmail.com.
 [više]

Prvi dan nastave uz zabavu i smijeh

Autor: milana gašparović, 7. 9. 2017. 12:44

Nakon dugog ljetnog odmora ponovno smo zajedno u novoj školskoj godini. U jutarnjoj smjeni za učenike predmetne nastave pripremljena je topla dobrodošlica kratkim glazbeno-recitatorskim programom. Nazočnim se učenicima i učiteljima prigodnim riječima i željama za što boljim uspjehom obratio ravnatelj Mladen Beuk.                                                                                                         

 [više]

Obavijest za učenike PŠ Zasadbreg

Autor: Mladen Beuk, 29. 8. 2017. 12:03

Prvi dan nastave 4.9.2017. učenici PŠ Zasadbreg ( 1. - 4. razred) dolaze na nastavu poslije podne i putuju autobusima u matičnu školu u Pleškovec gdje će biti predstava za početak školske godine.Učenici ne moraju nositi školske torbe već samo papuče i pernicu.Učenici prvih razreda neka dođu u pratnji roditelja. Učenici 2. - 4. razreda neka čekaju autobus na stajalištu.Nakon nastave autobusima će se vratiti kućama. Od utorka nastava prema redovitom rasporedu.

 

                                                                        Ravnatelj:Mladen Beuk, dipl.ing.

 [više]

POČETAK NASTAVE U ŠK.GOD. 2017./18.

Autor: Mladen Beuk, 21. 8. 2017. 10:05

Nastava u šk.godini 2017. / 2018. počinje u ponedjeljak 4.rujna 2017.godine.

Učenici prvih razreda dolaze u školu sa roditeljima.

Nastava se odvija u sljedećim terminima:

Matična škola:

   -  učenici 5. - 8. razreda u školu dolaze u 7 i 30 sati.

   -  učenici 1.- 4. razreda u školu dolaze u 13  sati.

PŠ Zasadbreg:

   -  učenici 2. i 4. razreda u školu dolaze u 7 i 30 sati.

   -  učenici 1. i 3. razreda u školu dolaze u 13  sati.

 

Učenici trebaju doći u školu  sa torbama zbog preuzimanja udžbenika.

Putnici čekaju na autobusnim stajalištima prema ustaljenom rasporedu.

 

U ime svih djelatnika i u svoje osobno svim učenicima želim sretnu i uspješnu

2017. / 2018. šk. godinu.

Ravnatelj:  Mladen Beuk, dipl.ing.

 

 [više]

Popravni ispiti iz Matematike i Fizike

Autor: Mladen Beuk, 1. 8. 2017. 12:44

Popravni ispiti iz Fizike i Matematike održati će se 22. i 23. 8. 2017. godine u 9.00 sati.

 [više]

Obavijest za učenike osmih razreda i njihove roditelje

Autor: Iris Novak Turk, milana gašparović, DOMAGOJ ZORIČIĆ, 3. 7. 2017. 11:01

POTPISIVANJE PRIJAVNICA biti će u ponedjeljak 10.7.2017. od 16:30 do 17:30 u učionici broj 4.

Važno! Na potpisivanje mora doći učenik i jedan RODITELJ.      

Molimo da na potpisivanje ne dolaze bake, djedovi, starija braća, sestre ili neki drugi članovi obitelji . Samo roditelj može potpisati prijavnicu.

Molimo učenike da na stranicama upisi.hr poslože svoje prioritete i da na prvo mjesto stave onaj program koji misle upisati i gdje zadovoljavaju sve uvjete.

 [više]

Doprinos naše škole državnom skupu iz matematike

Autor: Maja Barbić, 3. 7. 2017. 10:50

U Svetom Martinu na Muri od ponedjeljka 26. lipnja do srijede 28. lipnja održan je Državni stručni skup za učitelje i nastavnike matematike koji je okupio gotovo 450 sudionika na temu Vrednovanje u matematičkom obrazovanju. Svoj doprinos uspješnosti skupa dali su i međimurski matematičari koji su se odazvali skupu u velikom broju, ali su bili i aktivni sudionici.  Skup je završio izlaganjem Željka Kraljića, učitelja matematike u našoj školi, s temom Vrednovanje domaće zadaće.

 

 [više]

Podjela učeničkih svjedodžbi

Autor: Mladen Beuk, 1. 7. 2017. 21:45

Dragi učenici i roditelji podsjećamo Vas da je podjela učeničkih svjedodžbi u utorak, 4.7.2017. godine u 9.00  sati.

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 28. 6. 2017. 09:13

U sklopu humanitarne akcije Kapljice humanosti u kojoj smo prikupljali sredstva za učenicu Petru Zrilić iz Zadra oboljelu od neuroblastoma prikupljeno 867,40 kn!
 Zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju!
 
Hvalaaaa!!!
Irena Sestak, dipl. psiholog
 [više]

Završna svečanost osmaša u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu

Autor: nikki paškalj, 26. 6. 2017. 09:31

 

 

Ono što nikako nismo mogli zamisliti kada smo krenuli u osnovnu školu je kraj

 [više]

Produžna nastava - obavijest

Autor: Maja Barbić, 16. 6. 2017. 10:18

Matematika:

- učitelj Željko Kraljić, 5. i 6. razredi:

        - 19.6.2017., ponedjeljak, 7,30 h

- učiteljice Anita Horvat i Ivana Kreminski, 7. i 8. razredi:

        - 19.6.2017., ponedjeljak, 8,30 sati

Fizika:

- učitelj Mario Pinc, 7. i 8. razredi:

        - 20.6.2017., utorak, 10,00 h

Njemački jezik:

- učiteljica Iris Novak Turk:

         - 19.6.2017., 8,30 h

Povijest:

- učiteljica Borka Bunjac:

          - 19.6.2017., 9,00 h

 [više]

Akcija skupljanja starog papira

Autor: Maja Barbić, milana gašparović, 9. 6. 2017. 17:03

 

 

U utorak, 30. svibnja, u našoj se školi održala akcija skupljanja starog papira u kojoj su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave.                                       Učenici su se potrudili, marljivo skupljali papir i karton te sve odložili u kontejner pored škole. Ove je godine ukupno sakupljeno 8366  kg papira.                                                                                 

Među nižim razredima najbolji su bili učenici 4. b razreda koji su prikupili 942 kg,  a od viših razreda učenici 5. a razreda koji su prikupili 919 kg papira.

 [više]

Jurjevski mali znanstvenici

Autor: nikki paškalj, 8. 6. 2017. 12:25

Kako bi se učenike zainteresiralo za znanost, u petak 2. lipnja održani su Jurjevski mali znanstvenici. Učenici od petog do osmog razreda zajedno sa svojim mentoricama, učiteljicama biologije, kemije i geografije, Jelenom Pavlic, Sarom Janković i Marijanom Belko osmislili su mnoštvo zanimljivih eksperimenata.

Osim učenika predmetne nastave, neki učenici razredne nastave imali su priliku pokazati svim posjetiteljima zabavne igre kao što je Memory ili im pomoći s Rubikovom kockom.

Ove godine posjetitelji su imali priliku vidjeti holograme raznih životinja i biljaka, kako funkcioniraju naši mišići, kako dišemo ili kako izgleda naš probavni sustav te mnoge druge zanimljivosti. Učenici i posjetitelji također su mogli vidjeti i utrku puževa. Mi smo sigurni, iako je ovo tek treća godina, da će mali znanstvenici postati jedna od tradicija naše škole.

 

Fotografije možete pogledati u našoj Foto-galeriji.

 

 [više]

Humanitarna akcija

Autor: Maja Barbić, 7. 6. 2017. 17:53

Obavještavaju se svi učenici škole da se kao škola uključujemo u humanitarnu akciju ''Kapljice humanosti 2017.'' na način da prikupljamo novčanu pomoć za učenicu 5. razreda OŠ Smiljevac iz Zadra, Petru Zrilić, koja boluje od neuroblastoma i potrebna su joj financijska sredstva za potrebe liječenja.

Kutija u koju će se prikupljati donacije za Petru nalazi se ispred kabineta psihologinje. Pozivaju se učenici škole da se uključe u humanitarnu akciju i pomognu Petri. Hvala!

Ravnatelj škole

   Mladen Beuk, dipl. ing. 

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 2. 6. 2017. 10:30

 

Humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet je od prodaje ukrasnih staklenki za Dan škole prikupila 80 kn kojima je kupljena hrana za Azil Prijatelji Čakovec.

 [više]

Jurjevski mali znanstvenici

Autor: Jelena Pavlic, 1. 6. 2017. 10:30

 [više]

Zajedno protiv govora mržnje

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 31. 5. 2017. 09:48

U dostojanstvenoj atmosferi u dvorani Srednje škole u Čakovcu predstavljen je Nacionalni preventivni program 'Zajedno protiv govora mržnje', koji se u prvoj fazi, 'Prevenirajmo zajedno govor mržnje na sportskim natjecanjima', sastoji od multimedijalnog kutka Stani pred kameru/mikrofon i pošalji poruku kao i zabavno- glazbenog programa. Sve to, ruku pod ruku, provode PU međimurska i Srednja škola Čakovec.
 

 [više]

Dan škole

Autor: Maja Barbić, nikki paškalj, 31. 5. 2017. 09:45

Ništa ne pokazuje da se bliži kraj školske godine kao Dan škole. Tada učenici imaju priliku pokazati svoje talente. Ove godine Dan škole održao se 26. svibnja. Sudjelovali su učenici predmetne i razredne nastave. Naš veliki zbor predstavio se pjesmama s kojima je na državnom natjecanju osvojio srebrnu plaketu. Nakon toga slijedile su razne recitacije na hrvatskom, engleskom i njemačkom, a vidjeli smo i dramsko-scensku i lutkarsku predstavu. Na kraju programa ravnatelj je podijelio nagrade učenicima i njihovim mentorima koji su bili najuspješniji na županijskim i državnim natjecanjima.  

 [više]

Moja prva knjiga

Autor: Maja Barbić, nikki paškalj, 24. 5. 2017. 17:48

           

 

 Umjetnik je čovjek koji u sebi čuva sposobnost da sanja i svijet gleda očima djeteta

 [više]

Najglas škole

Autor: Maja Barbić, nikki paškalj, 24. 5. 2017. 17:46

 

Bez glazbe, život bi bio pogreška

 [više]

Županijska smotra učeničkih zadruga

Autor: milana gašparović, 19. 5. 2017. 08:47

Županijska smotra učeničkih zadruga održana je 18. svibnja 2017. godine u Čakovcu u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje. Pokrovitelji smotre su Turistička zajednica Grada Čakovca, Grad Čakovec i Međimurska županija. Sudjelovalo je deset zadruga međimurskih osnovnih i srednjih škola. 

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 16. 5. 2017. 13:46

Učenici naše škole u sklopu humanitarne grupe ''Mijenjam sebe, mijenjam svijet''  prikupljali su tekstilnu odjeću i obuću za socijalnu zadrugu Humana Nova. U petak, 12.05. predali smo im prikupljeno.
 
Do kraja školske godine prikupljamo plastične čepove za oboljele od leukemije i limfoma te hranu i staru posteljinu za azil Prijatelji Čakovec.
 Hvala svima koji se uključuju u naše aktivnosti!
-- 
Irena Šestak, dipl. psiholog
 [više]

Obilježavanje Svjetskog dana pisanja pisama u školskoj knjižnici

Autor: Maja Barbić, 12. 5. 2017. 18:12

Svjetski dan pisanja pisama obilježava se 11. svibnja. Učenici 3. a razreda u petak 12. svibnja sudjelovali su u pisanju pisama kako bismo očuvali tradiciju pisanja rukopisnih poruka. Iako svakodnevno komuniciramo porukama (SMS,  e-mail, društvene mreže…), pismo je opipljivo i već zbog samog rukopisa je odraz naše osobnosti. Uzeli smo u ruke olovku i dvojili vrijeme za dragu nam majčicu. Cilj ove aktivnosti je skrenuti učenicima pozornost na važnost i prisnost komunikacije kroz rukom napisano pismo.

Školska knjižničarka

 [više]

Engleski jezik

Autor: Maja Barbić, Natalija Horvat, 12. 5. 2017. 18:09

 

Uz pjesmu i glumu uvijek je zabavnije. 2.a razred zaplovio je morem uz gusarsku pjesmu, dok je 4.a lutao šumom uz dramatizaciju priče te kasnije izradom strip plakata u kojem su glavni likovi upravo oni sami... Uz ozbiljnost i napetost koju nam svima donosi kraj školske godine, poneki lezerniji sat malo nas opusti... Good luck during the next month...pozdrave šalju maleni englezi...

 [više]

Posjet učenika razredne nastave Centru za kulturu Čakovec

Autor: karla Moharić, 12. 5. 2017. 18:06

Učenici razredne nastave posjetili su Centar za kulturu Čakovec 8. svibnja gdje su pogledali  predstavu Kazališne družine "Pinklec" Preko sedam mora, preko sedam gora. 

 [više]

Plesna haljina žutog maslačka i 1. b razred u školskoj knjižnici

Autor: Maja Barbić, 10. 5. 2017. 13:34

Sat lektire „Plesna haljina žutog maslačka“ održan je u školskoj knjižnici na malo drugačiji način. Učenici 1.b  razreda  nakon razgovora o pripremama cvijeća za ples i mukama jednog maslačka oko odabira plesne haljinice, crtali su dijelove  iz priče te stvarali svoju slikovnicu. Napravili smo svoju prvu slikovnicu te bili zadovoljni rezultatom. Ovom pričom obratili smo pozornost na ljepotu malih stvari, prirode i života koji vrije oko nas, na odnos čovjeka s prirodom.

Školska knjižničarka

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 10. 5. 2017. 13:27

Obavijest!!!!

Odjeća za Humana Novu može se donijeti do petka.

U petak 12.5.2017. u 12,00 sati prikupljena odjća se predaje Humana Novi.

Irena Sestak, dipl. psiholog
 

 [više]

60. glazbene svečanosti hrvatske mladeži 2017.

Autor: Vera Moharić, Clara Vuković, 8. 5. 2017. 13:06

 

Srebrna plaketa za Pjevački zbor OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu !!!!!

 [više]

Integrirani nastavni dan u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu

Autor: milana gašparović, 28. 4. 2017. 17:51

Čuvajmo našu Zemlju! Ona je jedino mjesto za život koje imamo

 

U OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu održan je integrirani dan posvećen našem jedinom mjestu stanovanja - Zemlji. Dan planeta Zemlje obilježen je 26. travnja 2017. te su taj dan svi nastavni sadržaji bili prilagođeni temi očuvanja Zemlje i njezina okoliša. Pričalo se o važnosti očuvanja naše planete i kako mi sami možemo tome pridonijeti. Učitelji su organizirali razne zanimljive radionice na kojima su sudjelovali svi učenici. 

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 24. 4. 2017. 13:58

Videoprikaz posjeta humanitarne grupe Crvenom križu i azilu "Prijatelji":

https://www.youtube.com/watch?v=zKt_UpvwBCs&t=6s

 

 

Irena Šestak, psihologinja škole

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 24. 4. 2017. 13:13

 

Humanitarna grupa Mijenjam sebe,mijenjam svijet prikuplja tesktilnu odjeću i obuću za socijalnu zadrugu Humana Nova do petka, 05.05.2017.

Hvala!

Irena Šestak, psihologinja škole
 

 
 [više]

Početak nastave nakon proljetnih praznika.

Autor: Mladen Beuk, 21. 4. 2017. 23:53

 [više]

Državni skup za učitelje i nastavnike matematike u Svetom Martinu na Muri

Autor: Maja Barbić, 20. 4. 2017. 11:12

 

Željko Kraljić predavač pred 450 matematičara u Svetom Martinu na Muri

Viši savjetnici za matematiku Agencije za odgoj i obrazovanje organiziraju državni skup za učitelje i nastavnike matematike u Svetom Martinu na Muri od 26. do 28. lipnja 2017. Tema je Vrednovanje u matematičkom obrazovanju: O vrednovanju općenito, O vrednovanju potencijalno darovitih učenika i O vrednovanju učenika s teškoćama.

 [više]

Happy Easter everyone

Autor: Natalija Horvat, 12. 4. 2017. 15:14

 

 

Bez obzira veliki ili mali,svatko se voli zasladiti. Nagrada je još sladja ako je zaslužena...I ove smo godine uživali u igri Egg Hunt. Nakon lova na jaja,točnim odgovorima na pitanja skrivenima u jajima,svatko je zasladio nepce slatkisom po želji... Happy Easter everyone...

 [više]

Humanitarna grupa naše škole ''Mijenjam sebe, mijenjam svijet''

Autor: Maja Barbić, 10. 4. 2017. 13:12

Humanitarna grupa naše škole ''Mijenjam sebe, mijenjam svijet'' s voditeljicom grupe psihologinjom Irenom Šestak  te  članicama učeničke zadruge ET-KO-KE   i  voditeljicom  Milanom Gašparović, prof., posjetila je u petak, 07.04.2017. odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec

 [više]

Petaši u posjetu kod načelnika

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 22. 3. 2017. 11:40

Učenici 5. b naše škole sat razrednika u utorak iskoristili su za posjet načelniku Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelku Nagrajsaloviću. Načelnik ih je ugostio u vijećnici te ih upoznao kroz razgovor s osnovnim obilježjima Općine.
 

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 20. 3. 2017. 10:58

Humanitarna grupa naše škole Mijenjam sebe,mijenjam svijet nastavlja prikupljati slikovnice i igračke za odjel pedijatrije naše bolnice do kraja 3. mjeseca. Isto tako, sve do kraja školske godine sakupljamo hranu, stare deke, posteljinu i jastuke za Azil Prijatelji kao i plastične čepove svih vrsta i veličina za oboljele od limfoma. Hvala svima koji se pridružuju našim akcijama!

Irena Šestak, dipl. psih. 

 [više]

21. 03. DAN DAROVITIH UČENIKA

Autor: Maja Barbić, 20. 3. 2017. 10:54

Dana 21. 03.obilježavamo Dan darovitih učenika  i razmišljamo o učenicima koji se ističu svojim sposobnostima i inteligencijom te se odlikuju svojim literarno-recitatorskim, matematičkim, likovnim, dramskim, sportskim ili bilo kojim drugim postignućima. No, tko su daroviti učenici i kako ih prepoznati?

Irena Šestak, dipl.psih.

 [više]

Roditeljski sastanak - upis djece u 1.r OŠ

Autor: Maja Barbić, 20. 3. 2017. 08:15

Poštovani roditelji !

Pozivamo vas na prvi roditeljski sastanak  vezano za upis Vašeg djeteta u 1.razred osnovne škole za školsku godinu 2017./18.

Na sastanku će biti riječi o pripremi djeteta za polazak u školu te o rasporedu provjere psihofizičke spremnosti  .

Roditeljski sastanak će se održati  U UTORAK 28.3.2017.  s početkom u 17.00 sati u prostorijama osnovne škole.

            Unaprijed zahvaljujemo na odazivu!

S poštovanjem

Psihologinja:                                                 Pedagoginja:

Irena Šestak, dipl. psiholog                           Anđela  Mićić, prof.ped.              

 [više]

Održano Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Međimurske županije

Autor: Ivan Bistrović, 13. 3. 2017. 13:11

Dana 9.3.2017. održano je Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Međimurske županije u našoj školi.Nakon što je ravnatelj naše škole Mladen Beuk knjižničarima uputio izraze dobrodošlice i zaželio uspješan rad, Dražen Ružić, voditelj ŽSV uveo nas je u program skupa. 

 [više]

Županijsko natjecanje iz fizike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mario Pinc, 8. 3. 2017. 17:42

U prilogu se nalaze privremeni rezultati Županijskog natjecanja iz fizike.

 [više]

PROGRAM ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ FIZIKE ZA OSNOVNE ŠKOLE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE 2017. GOD.

Autor: Mario Pinc, 3. 3. 2017. 17:08

 

Pozivamo  mentore  i  učenike  sudionike  županijskog  natjecanja  iz  fizike  za  osnovne  škole,  koje  će  se  održati  u srijedu 8. 3. 2017. u  OŠ  Ivana  Gorana  Kovačića Sveti  Juraj  na  Bregu,  Pleškovec  31.

 [više]

LIK 2017.

Autor: milana gašparović, Clara Vuković, 2. 3. 2017. 12:06

 

Likovni radovi Lucije Korunić i Klare Domjanić

predloženi za državno natjecanje !!

 [više]

Sandučić povjerenja

Autor: Anđela Mičić, 28. 2. 2017. 10:59


Dragi naši roditelji, u svojoj smo školi postavili sandučić povjerenja. Kao što i samo ime govori, on ima veze s nečime što netko želi povjeriti ili s nečim povjerljivim.
U taj sandučić možete slobodno ubaciti papiriće s porukom koju želite nekome povjeriti i budite sigurni da ćemo vas spremno saslušati i pružiti vam ruku prijateljstva.Možete nam pisati o svojim problemima i razmišljanjima ili pak postavljati pitanja .Pišite nam ako imate prijedloge ili primjedbe vezano uz školu.Pišite i ako vas muči nešto iz života u školi ili izvan nje. Posebno prijavite ponašanja za koja mislite da nisu u redu. Budite bez brige -Vaše ime i problem ostaju s nama !

                                                                                                                                                           Stručna suradnica pedagoginja Anđela Mićić, prof.ped.

 [više]

Priznanje za Laru Vrančić

Autor: Željko Kraljić, 22. 2. 2017. 08:53

U organizaciji Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije održano je proglašenje najboljih sportaša i momčadi Međimurja u 2016. godini te dodjele najviših županijskih sportskih priznanja Franjo Punčec. Uz ostale nagrade dodijeljena su priznanja za perspektivne sportaše. 

 [više]

Županijska smotra LiDraNo 2017.

Autor: milana gašparović, 16. 2. 2017. 11:18

Predstava lutkarske družine Dragecova morska pustolovina i samostalni novinarski rad Nikki Paškalj predloženi za državnu Smotru LiDraNo 2017. 

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 15. 2. 2017. 08:37

Naša humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet i dalje nastavlja s radom. Nastavljamo prikupljati plastične čepove, kao i dekice i stare ručnike i hranu za Azil Prijatelji Čakovec do kraj školske godine, a sada skupljamo knjige, slikovnice, bojanke i igračke za djecu smještenu na odjelu  pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.  

Od srca hvala!

Irena Šestak, dipl. psiholog

 [više]

Županijsko natjecanje iz fizike

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 14. 2. 2017. 12:03

Nakon održanog školskog natjecanja iz fizike 22 osnovnoškolaca izborilo je pravo sudjelovanja na Županijskom natjecanju koje će se održati u srijedu 8. ožujka u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu. Članovi povjerenstva su Mario Pinc, Radmila Bašić, Gordana Piskač – Kocijan, Mihael Varga i Milan Đurić.

 [više]

Školsko natjecanje iz geografije

Autor: Maja Barbić, 13. 2. 2017. 13:12

Učenici sedmih razreda Fran Bistrović, Dora Bratko i Simona Lukman pozvani na Županijsko natjecanje iz geografije. Natjecanje će se održati  23.2.2017. u OŠ Orehovica. Želimo puno uspjeha učenicima i njihovoj mentorici učiteljici Marijani Belko.

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 13. 2. 2017. 13:10

Humanitarna grupa OŠ I. G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu ''Mijenjam sebe,mijenjam svijet'' pod vodstvom školske psihologinje Irene Šestak  10.2.2017. je posjetila Crveni križ i azil Prijatelji i predala prikupljenu hranu i odjeću! Hvala prof. Jeleni Pavlic i učenicama 7. razreda Ani, Alini i Mateji, kao i svima koji su nas podržali! Nastavljamo dalje s našim akcijama jer lijepo je pomagati!!!

Irena Šestak, psihologinja škole

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 6. 2. 2017. 10:35

Pozivaju se učenici škole da, ukoliko su u mogućnosti,  do srijede, 08.02. donesu hranu (rižu, tjesteninu, šećer, ulje, juhe iz vrećice i trajno mlijeko) za socijalnu trgovinu Crvenog križa Čakovec!

Hvala!

Irena Šestak, dipl. psiholog

 [više]

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Natalija Horvat, 6. 2. 2017. 07:52

Nakon održanog školskog natjecanja iz engleskog jezika, jedna se učenica plasirala na listu pozvanih na županijsko natjecanje, koje će se održati 21. veljače 2017. u 10 sati u OS Domašinec.

Želimo sreću našoj englezici Nikki Paškalj ( mentorica Natalija Horvat).

 [više]

Međuopćinska smotra LiDraNo 2017.

Autor: milana gašparović, 1. 2. 2017. 17:08

Domaćini ovogodišnje smotre bile su  OŠ dr. Ivana Novaka Macinec i Osnovna škola Prelog.

Međuopćinske smotre LiDraNo održane su 26. i 27. siječnja. Škole domaćini pripremile su uvodni program nakon čega su uslijedili pojedinačni i skupni dramsko-scenski nastupi. 

 [više]

Nastava 1.2.2017.

Autor: Mladen Beuk, 1. 2. 2017. 10:39

Obaviještavaju se roditelji iz Okruglog vrha, Vučetinca i Lopatinca (do Kiša) da prijevoz učenika neće biti moguć zbog velike poledice.Učenici će biti doveženi do prve autobusne stanice a odatle roditelji bi trebali sačekati svoju djecu.Isto vrijedi i za poslijepodnevnu smjenu

 [više]

Nastava 1.2.2017.

Autor: Mladen Beuk, 1. 2. 2017. 08:38

Dragi učenici i roditelji! Zbog loše vremenske situacije autobus nije mogao doći do nekih stanica. U popodnevnoj smjeni se očekuje poboljšanje vremena i normalno odvijanje nastave.U slučaju pogoršanja uvjeta pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

 [više]

Školsko natjecanje iz matematike

Autor: Željko Kraljić, 1. 2. 2017. 07:57

Sedmero učenika pozvano na Županijsko natjecanje iz matematike!

 [više]

OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu dobila novu, modernu kuhinju

Autor: milana gašparović, 25. 1. 2017. 11:49

U našoj školi topli obroci za učenike bit će pripremani u novoopremljenoj školskoj kuhinji. Novi štednjaci, hladnjaci, radne površine i sva druga oprema nude bolje i suvremenije uvjete za rad. Nova oprema vrijedna je 125 tisuća kuna, a financirali su je Međimurska županija i Općina Sveti Juraj na Bregu. 

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet!

Autor: Maja Barbić, 23. 1. 2017. 11:47

Poštovani roditelji, humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet nastavlja s aktivnostima.

Naša slijedeća akcija je prikupljanje živežnih namirnica kao što su ulje,  šećer, brašno, juhe iz vrećice, tjestenina, marmelada, riža i mlijeko za socijalnu trgovinu Crvenog križa u Čakovcu.

Također prikupljamo i toplu zimsku odjeću (jakne, tople majice, kape, rukavice) za Crveni križ, a i dalje nastavljamo prikupljati hranu, stare deke i jastuke za azil Prijatelji Čakovec.

Zahvaljujemo što podržavate naše akcije i pomažete onima kojima je pomoć prijeko potrebna. Sve o provedenim akcijama možete pogledati na web stranici škole, a za bilo kakve informacije možete se javiti psihologinji škole.

Irena Šestak, dipl. psiholog

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 20. 1. 2017. 15:13

Dana 20.01.2017. humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet OŠ I. G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu, učenici 8.-ih razreda, te učiteljica vjeronauka Rahela Mikec, pedagoginja Anđela Mićić i psihologinja Irena Šestak posjetili su CARITAS-ov dnevni boravak za djecu ''Dr. Antun Bogdan'' u Čakovcu. 

Irena Šestak, dipl. psiholog,

voditeljica humanitarne grupe Mijenjam sebe, mijenjam svijet

 [više]

Najveće školsko natjecanje na svijetu Klokan bez granica

Autor: Željko Kraljić, 20. 1. 2017. 10:42

Kao i proteklih godina zainteresirani učenici naše škole moći će sudjelovati na međunarodnom natjecanju iz matematike Klokan bez granica u kojemu dominiraju logički zadaci i gdje naši učenici mogu vidjeti gdje su u odnosu sa svojim vršnjacima iz cijelog svijeta. Zainteresirani učenici naše škole mogu se prijaviti kod svojih razrednica ili učitelja matematike. 

 [više]

Plan upisa djece u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2017./18. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Barbić, Anđela Mičić, 10. 1. 2017. 17:20

U prilogu se nalaze dokumenti za upis djece u 1. razred osnovne škole.

 [više]

Obavijest o početku nastave

Autor: Mladen Beuk, 4. 1. 2017. 13:20

Obavještavaju se učenici da 16.01.2017. godine počinje nastava u drugom polugodištu.

Jutarnja smjena - učenici 1. - 4. razreda. (PŠ Zasadbreg učenici 1. i 3. razreda)

Poslijepodnevna smjena - učenici 5. - 8. razreda.(PŠ Zasadbreg učenici 2. i 4. razreda).

 

                                                          Ravnatelj škole: Mladen Beuk,dipl.ing.

 [više]

Azil Prijatelji

Autor: Maja Barbić, 4. 1. 2017. 12:39

Humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet je dana 30.12.2016. donirala azilu Prijatelji 120 kg hrane za pse. Dio je to prikupljenih sredstava od prodaje ukrasnih staklenki na Božićnom sajmu i priredbi škole. S akcijom se nastavlja i u 2. polugodištu! Hvala svima koji nas podržavaju i pomažu onima kojima je pomoć potrebna!

Voditeljica grupe Irena  Šestak, dipl. psiholog

 [više]

Božićni sajam

Autor: Maja Barbić, 4. 1. 2017. 12:36

Humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet je tijekom 12. mjeseca prodajom ukrašenih staklenki na  Božićnom sajmu i priredbi škole prikupila ukupno 1.246 kn, od čega će 650 kn biti donirano u 1. mjesecu CARITAS-ovom domu za teško bolesnu djecu, zajedno s 1.000 kn koje je donirala općina Sveti Juraj na Bregu (na čemu im zahvaljujemo), a za preostalih 596 kn kupiti ćemo hranu za azil Prijatelji Čakovec. Još jednom neizmjerno hvala svima koji su se uključili u našu akciju!

Voditeljica grupe Irena  Šestak, dipl. psiholog

 [više]

Aktivna uloga učenika u povezivanju matematike i stvarnosti

Autor: Maja Barbić, 4. 1. 2017. 12:31

U novom 87. broju časopisa Matematika i škola objavljen je članak Željka Kraljića, učitelja matematike u našoj školi, pod naslovom Aktivna uloga učenika u povezivanju matematike i stvarnosti. U nastavku prenosimo tekst iz MiŠ-a.

 [više]

Veliki i mali englezi

Autor: Maja Barbić, Natalija Horvat, 19. 12. 2016. 12:48

 

 

Veliki i maleni englezi pomažu u stvaranju božićnog ugođaja na hodnicima naše škole...Neka nam posljednji tjedan prije zimskih praznika protekne uz što više smijeha i pjesme,a što manje briga...Merry Christmas everyone!!!!!

 [više]

Radionica oslikavanja staklenki

Autor: Maja Barbić, 15. 12. 2016. 12:29

Vijeće učenika naše škole, kao i svi zainteresirani učenici u petak, 09.12. u 11 sati  sudjelovali su na radionici oslikavanja staklenki pod vodstvom psihologinje Irene Šestak i uz veliku pomoć učiteljica  Rahele Mikec, Jelene Pavlic i pedagoginje Martine Oršić. 

 [više]

Petaši pomažu Katruži

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 15. 12. 2016. 07:40

U nedjelju će se od 10:00 sati u školskoj sportskoj dvorani u Svetom Jurju na Bregu održati Božićni sajam. Kao i proteklih godina učenici škole će imati svoje štandove, a među njima i učenici petih razreda koji će pomoći humanitarnoj zakladi Katruža.

 [više]

Atletska škola

Autor: Željko Kraljić, 7. 12. 2016. 14:28

Atletska škola u OŠ I.G.Kovačić uspješno je započela s radom 6.12.2016., a na prvom susretu odazvalo se 15 polaznika.

 [više]

Večer matematike okupila 230 sudionika

Autor: Željko Kraljić, 7. 12. 2016. 14:24

U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu održana je Večer matematike koja je okupila 230 sudionika od prvog do osmog razreda. Uvod u Večer matematike bio je natječaj Matematički svemirac, a nagradni zadatak za učenike bila je izrada svemirca koji se smio napraviti samo od geometrijskih likova. S nestrpljenjem se očekuju dobitnici pizza i ulaznica za bazene.

 [više]

Naš mali Kaj

Autor: Lorena Novak, Vera Moharić, milana gašparović, 1. 12. 2016. 13:31

U utorak 22. studenog 2016. godine u Osnovnoj školi  Mursko Središće održao se 13. po redu „Naš mali Kaj“. 

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet

Autor: Maja Barbić, 25. 11. 2016. 15:06

Dana 22.11.2016. našu školu je posjetio predsjednik udruge oboljelih od leukemije i  limfoma, Emil Vibović te je pritom uzeo plastične  čepove koje smo skupljali u sklopu humanitarne akcije naše grupe Mijenjam sebe, mijenjam svijet. Ukupno smo prikupili 51,5 kg plastičnih čepova. Našu akciju nastavljamo i dalje, sve do kraja školske godine! Veliko hvala svima koju su odlučili na ovaj način pomoći onima kojima je pomoć uistinu potrebna!

Voditeljica humanitarne grupe

Irena Šestak, dipl. psiholog

 [više]

Azil za pse

Autor: Maja Barbić, 25. 11. 2016. 14:32

Dana 23.11.2016. 4.c područne škole Zasadbreg, zajedno s učiteljicom Zrinkom Kapustić i psihologinjom škole Irenom Šestak posjetio je azil za pse Prijatelji Čakovec. Tom smo prigodom odnijeli prikupljene dekice, ručnike, jastuke i hranu te  pomazili pse u azilu. Bilo nam je lijepo, premda tužno, no lijepo je pomagati svima, pa i životinjama! Akciju prikupljanja deka, ručnika, novina i hrane nastavljamo do kraja školske godine!

 [više]

Prevencijom do zdravlja

Autor: nikki paškalj, milana gašparović, 25. 11. 2016. 14:16

Obilježavao Mjesec borbe protiv ovisnosti

Projekt "Zdrav za 5"

 [više]

Matematički svemirac uoči Večeri matematike

Autor: Željko Kraljić, 22. 11. 2016. 12:14

Uoči Večeri matematike koja će se održavati u brojnim školama i vrtićima diljem Međimurja u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu odlučili smo dodatno animirati učenike i roditelje na ovaj događaj i na sudjelovanje.

 [više]

Obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Vera Moharić, milana gašparović, 21. 11. 2016. 13:32

U gradovima diljem Hrvatske paljenjem svijeća obilježila se 25. godišnjica vukovarske tragedije, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Na Dan sjećanja 18. studenog, učenici i učitelji naše škole simboličnim paljenjem lampiona kod crkve odali su počast svim žrtvama tog herojskog grada. 

 [više]

Učenici predmetne nastave posjetili Zagreb

Autor: Maja Barbić, Sara Novak, 18. 11. 2016. 12:16

Učenici predmetne nastave 9. studenog, nastavni dan odradili su u Zagrebu. 

 [više]

Sajam knjiga u školi

Autor: milana gašparović, 18. 11. 2016. 12:08

Knjiga za knjigu 

 [više]

Posjet osmih razreda Vukovaru

Autor: Maja Barbić, nikki paškalj, 16. 11. 2016. 12:06

Za mir u budućnosti važno je poznavanje prošlosti

 [više]

Humanitarna grupa

Autor: Maja Barbić, 15. 11. 2016. 14:09

Naša humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet i dalje nastavlja s radom. Nastavljamo prikupljati plastične čepove, kao i dekice i stare ručnike za Azil Prijatelji Čakovec do kraj školske godine, a sada skupljamo i staklenke raznih veličina (što manje, to bolje) od kojih ćemo izrađivati ukrasne svjećice za starije i nemoćne ljude i oboljele od raka kako bismo im uljepšali božićne blagdane. Ukoliko imate takve staklenke, donesite psihologinji škole. Od srca hvala! 

 [više]

Učenici 6. a i 6. b razreda čitali su poeziju sto na sat

Autor: Maja Barbić, 10. 11. 2016. 08:29

Mjesec hrvatske knjige je tradicionalna nacionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj kulturnoj riječi. Cilj joj je promicanje hrvatske knjige i čitanja. Program ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, odvija se pod motom Čitam sto na sat. 

 [više]

Izrada i izložba straničnika u školskoj knjižnici

Autor: Maja Barbić, 10. 11. 2016. 08:24

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici 5. a i 4. b razreda izrađivali su straničnike. Straničnik je pomagalo kojim pronalazimo svoje mjesto u knjizi, tj. stranicu na kojoj smo prekinuli čitanje. Naziva se još engleskom rječju bookmark, ali i hrvatskim izrazima dočitnica, štionik, knjižnik i knjižni označivač, graničnik, listokaz, stranokaz. 

 [više]

U svijetu bajki

Autor: Maja Barbić, 2. 11. 2016. 10:34

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada - 15. studenoga), 24. i 26. listopada, učenici 2. a i 2. b razreda posjetili su školsku knjižnicu. 

 [više]

Humanitarna akcija za Sklonište za životinje “Prijatelji” Čakovec

Autor: milana gašparović, Asja Vidović, Sara Novak, 26. 10. 2016. 09:59

Mijenjam sebe, mijenjam svijet!

U našoj smo školi pod vodstvom pedagoginje Martine Oršić i psihologinje Irene Šestak ove  godine pokrenuli humanitarnu grupu Mijenjam sebe, mijenjam svijet!

Prva akcija koju smo proveli bilo je prikupljanje starih deka, jastuka, plahti, ručnika i hrane za pse za Sklonište za životinje “Prijatelji” u Čakovcu. 

 [više]

Posjet Centru za kulturu Čakovec

Autor: Vera Moharić, milana gašparović, 26. 10. 2016. 09:50

Zaljubljeni puž razveselio učenike razredne nastave

Učenici razredne nastave naše škole i Područne škole Zasadbreg posjetili su 11. listopada Centar za kulturu Čakovec gdje su gledali predstavu Ljubiti, samo ljubiti Teatra Poco Loco iz Zagreba.

O čemu je riječ u ovoj zanimljivoj predstavi doznajte iz učeničkih radova. 

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: milana gašparović, Vera Moharić, nikki paškalj, 19. 10. 2016. 13:20

 

Blago danu koji počne mirisima kruha

 

 [više]

Javni poziv za davanje u najam/zakup školske sportske dvorane za školsku 2016./2017. godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Beuk, 14. 10. 2016. 12:57

 [više]

Mijenjam sebe, mijenjam svijet!

Autor: Maja Barbić, 28. 9. 2016. 17:57

U našoj smo školi pod vodstvom pedagoginje i psihologinje škole  ove šk. godine pokrenuli humanitarnu grupu Mijenjam sebe, mijenjam svijet! 

 [više]

Prvi dan nastave uz pjesmu i smijeh

Autor: Maja Barbić, Vera Moharić, milana gašparović, 8. 9. 2016. 13:22

Kao i u drugim hrvatskim školama, 5. rujna 2016. započela je nova školska godina. Veselo i bučno, uz pjesmu i smijeh, prošao je prvi dan nastave. 

 [više]

Željko Kraljić predavač na županijskom aktivu matematičara

Autor: Maja Barbić, 31. 8. 2016. 13:49

U Osnovnoj školi Strahoninec u petak 26. kolovoza održano je Županijsko stručno vijeće učitelja matematika. Prve tri točke dnevnog reda bila su predavanja. Željko Bošnjak iz OŠ Pavleka Miškine Zagreb imao je predavanje na temu Preciznost u nastavi matematike.
 

 [više]

Obavijest za učenike PŠ Zasadbreg

Autor: Mladen Beuk, 29. 8. 2016. 09:52

Obavještavaju se roditelji da će prvi dan nastave biti organiziran u matičnoj školi u Pleškovcu.

Molimo roditelje da s učenicima prvih razreda dođu u matičnu školu u 13 sati vlastitim prijevozom.

Učenici 2. - 4. razreda neka čekaju autobus na stajalištu.Nakon nastave autobusima će se vratiti kućama.

 [više]

POČETAK NASTAVE U ŠK.GOD. 2016./17.

Autor: Mladen Beuk, 25. 8. 2016. 21:56

Nastava u šk.godini 2016. / 2017. počinje u ponedjeljak 5.rujna 2016.godine.

Učenici prvih razreda dolaze u školu sa roditeljima.

Nastava se odvija u sljedećim terminima:

Matična škola:

   -  učenici 5. - 8. razreda u školu dolaze u 7 i 30 sati.

   -  učenici 1.- 4. razreda u školu dolaze u 13  sati.

PŠ Zasadbreg:

   -  učenici 2. i 4. razreda u školu dolaze u 7 i 30 sati.

   -  učenici 1. i 3. razreda u školu dolaze u 13  sati.

 

Učenici trebaju doćiu školu  sa torbama zbog preuzimanja udžbenika.

Putnici čekaju na autobusnim stajalištima prema ustaljenom rasporedu.

 

U ime svih djelatnika i u svoje osobno svim učenicima želim sretnu i uspješnu

2016. / 2017. šk. godinu.

Ravnatelj:  Mladen Beuk, dipl.ing.

 [više]

Vremenik održavanja popravnih ispita

Autor: Mladen Beuk, 15. 7. 2016. 09:20

Obavještavaju se učenici da će se popravni ispiti iz predmata matematika i fizika održati u sljedeće dane:

1. Fizika  22. i 23. kolovoza u 9 sati

2. Matematika 24. i 25. kolovoza u 9 sati

 

 [više]

Prijave obrazovnih programa, prijavnice i upisnice

Autor: Željko Kraljić, 4. 7. 2016. 06:35

Učenici 8. razreda od 27. lipnja do 5. srpnja imaju mogućnost prijave obrazovnih programa u srednjim školama što je većina učenika naše škole napravila i sada pozorno prate na kojem su mjestu rang liste. U srijedu 6. srpnja je zaključavanje odabira obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica.

Za učenike završnoga razreda osnovnih škola iz obrazovnoga sustava Republike Hrvatske prijavnicu s konačnom listom prioriteta iz sustava ispisuje njihov razrednik.

VAŽNO! Učenik i roditelj/skrbnik potpisuju prijavnicu čime potvrđuju listu prioriteta odnosno odabir učenika. Na potpis prijavnice trebaju doći i učenik i roditelj.


Takva prijavnica čuva se u školi dvije godine. Rok za potpisivanje prijavnice je od srijede 6. srpnja do petka 8. srpnja prema rasporedu razrednika koji je na kraju ovog teksta.

 [više]

Jurjevski osmaši otplesali prema novim izazovima

Autor: Željko Kraljić, 30. 6. 2016. 10:52

U utorak u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu priređena je oproštajna priredba osmih razreda. U tri odjeljenja bio je 51 učenik, a da se radi o iznimno vrijednoj i marljivoj generaciji govori podatak o 15 učenika koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom.

 [više]

Popis udžbenika za učenike od 5. do 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Barbić, 30. 6. 2016. 10:47

U prilogu se nalazi popis udžbenika za učenike od 5. do 8. razreda.

Napomena: od ove školske godine učenici ne moraju kupovati radne bilježnice iz informatike.

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Maja Barbić, 29. 6. 2016. 10:53

Obavještavaju se roditelji i učenici naše škole da će se podjela svjedodžbi za uečnike od 1. do 7. razreda održati u petak, 1. srpnja 2016., u 9,00 sati.

 [više]

Popis udžbenika za učenike od 1. do 4. razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Kovač, 21. 6. 2016. 10:36

U prilogu se nalazi popis udžbenika za učenike od 1. do 4. razreda za školsku godinu 2016./2017.

 [više]

Dopunska nastava iz fizike

Autor: Maja Barbić, 12. 6. 2016. 09:08

Dopunska nastava iz fizike za učenike 8. razreda  počinje u ponedjeljak, 13.6.2016., u 9,30 sati.

 [više]

Naši osmaši

Autor: Maja Barbić, 30. 5. 2016. 14:00

Pogledajte!

Prisjetite se!

Naši osmaši.... njihovo osnovnoškolsko obrazovanje.... 

Svoje događaje, druženja i uspomene ovjekovječili su na Internet stranicama.

 [više]

Jurjevski mali znanstvenici

Autor: nikki paškalj, milana gašparović, 25. 5. 2016. 11:35

Kako nastaje tornado? Kako se radi zelena vatra? Što je osmoza? To su pitanja na koja naši mali znanstvenici mogu vrlo lako odgovoriti. U petak, 20. svibnja, u popodnevnim satima u školi zainteresirani učenici i roditelji mogli su naučiti nešto novo i zanimljivo. 

 [više]

Finale jubilarnog 10. Lino višebojca

Autor: milana gašparović, STELA RADEK, 24. 5. 2016. 12:07

 

 

Anja Okreša pobjednica Lino višebojca

 [više]

Anja i Jan spremni za finale Lino višebojca

Autor: Željko Kraljić, 21. 5. 2016. 12:17

U subotu će se u Koprivnici održati finale Lino višebojca na kojemu će sudjelovati svi pobjednici županijskih natjecanja. Među njima će iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu biti Anja Okreša i Jan Horvat.
 

 [više]

Književno-filmska večer u školi

Autor: milana gašparović, STELA RADEK, 18. 5. 2016. 13:55

 

 

Zavirite u svijet u kojem nema ratova, nasilja i patnje

 [više]

Akcija skupljanja starog papira

Autor: milana gašparović, Rebeka Škrobar, 11. 5. 2016. 15:24

 

 

Za ljepši i čišći okoliš 

 [više]

Majčin dan

Autor: Maja Barbić, Natalija Horvat, 7. 5. 2016. 14:12

Najmanji englezi na školi,naši prvasici, te nešto stariji treći,četvrti i peti razredi,uživali su u radionicama na satu engleskog jezika,te nas podsjećaju da je ljubav prema majci nešto neprocjenjivo i nezamjenjivo... Uz prigodnu misao: " No matter how old I am, when I'm sick or sad,I only want my Mum!!!" svim mamama želimo Happy Mother's Day :)

 [više]

3. MJESTO NA EU KVIZU

Autor: nikki paškalj, milana gašparović, 4. 5. 2016. 14:14

Upoznajmo Europu!

 [više]

Lektira kroz igru u školskoj knjižnici

Autor: Maja Barbić, 27. 4. 2016. 15:24

 

Svakom školskom knjižničaru cilj je probuditi u učenicima ljubav prema knjizi i čitanju. 

Ne zaboravimo na poznati citat  „Djeca koja čitaju, postaju ljudi koji misle“! 

Knjižničarka Vlasta Horvat

 [više]

Županijska smotra učeničkih zadruga

Autor: milana gašparović, karla Moharić, 27. 4. 2016. 15:17

Županijska smotra učeničkih zadruga održana je 22. travnja 2016. godine u Čakovcu u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje. 

 [više]

Pola predstava –pola koncert

Autor: milana gašparović, Rebeka Škrobar, 27. 4. 2016. 15:14

Učenici predmetne nastave u Centru za kulturu pogledali kazališnu predstavu Pola-pola 

 [više]

“Lijepom našom” u Svetom Jurju na Bregu

Autor: Maja Barbić, milana gašparović, 27. 4. 2016. 15:12

Povodom Dana općine Sveti Juraj na Bregu u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Pleškovcu, 20. travnja održano je snimanje popularne glazbene emisije HRT-a „Lijepom našom“. 

 [više]

Radovi na cesti (Frkanovec)

Autor: Mladen Beuk, 25. 4. 2016. 12:14

Obavještavaju se učenici iz Frkanovca da su u tijeku radovi na cesti između Zasadbrega i Frkanovca. U sljedećim danima (između 3-5 dana) ovaj tjedan autobus neće moći doći do stajališta u Frkanovcu.Učenici bi morali doći pješice do prvog putića na izlasku iz Frkanovca prema Zasadbregu(kod križa tu je i vinograd) tu bi ih preuzeo autobus.Oni roditelji koji su u mogućnosti bilo bi poželjno da djecu dovezu u školu dok se radovi ne izvedu.

 [više]

Glazbena manifestacija "Lijepom našom"

Autor: Mladen Beuk, 17. 4. 2016.

Dragi učenici i roditelji,

povodom dana naše općine u srijedu  20.04. ( 19 sati ) u našoj školskoj sportskoj dvorani održati će se glazbena manifestacija " Lijepom našom". Za kupnju karata obratite se u prostorije naše općine. Svima želimo ugodan i lijepi provod u našoj školskoj sportskoj dvorani.

 [više]

MESAP LIBAR 2016.

Autor: nikki paškalj, milana gašparović, 15. 4. 2016. 13:20

Učenici posjetili Sajam knjiga u Nedelišću 

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

Autor: Vera Moharić, milana gašparović, 15. 4. 2016. 13:14

Državno natjecanje Mladih tehničara i ove je godine održano u Primoštenu od 30. ožujka do 1. travnja. Iz cijele Hrvatske natjecalo se 256 učenika u 12 područja. Iz naše škole sudjelovalo je troje učenika. 

 [više]

Goranovo proljeće i Najglas škole

Autor: milana gašparović, STELA RADEK, 4. 4. 2016. 08:02

 Dobar glas daleko se čuje!

 

 [više]

Županijska smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola

Autor: nikki paškalj, milana gašparović, 4. 4. 2016. 08:00

Glazba svijet čini ljepšim 

 [više]

Županijska smotra LiDraNo 2016.

Autor: milana gašparović, Vida Petričević, 4. 4. 2016. 07:56

Naši su učenici i ove godine bili kreativni i predstavili se na Županijskoj smotri LiDraNo 2016. Smotra je održana 6. veljače u čakovečkom Centru za kulturu. Ovogodišnja škola domaćin bila  je I. OŠ Čakovec.                                                                                                             

 [više]

Upisi u 1. razred 2016/2017. - RODITELJSKI za sistematski pregled

Autor: Mladen Beuk, 31. 3. 2016. 14:31

Podsjećamo roditelje učenika koji će šk. god. 2016/2017. upisati 1. razred da će se u ponedjeljak, 04. travnja 2016. u 18:00 sati u prostorima Škole održati roditeljski sastanak s liječnicom školske medicine dr. Narcisom Slugan. Na sastanku će vam dr. Slugan podijeliti termine dolaska na obavezan sistematski pregled djeteta prije upisa u 1. razred.

 

 [više]

Radovi na cesti (kanalizacija)

Autor: Mladen Beuk, 29. 3. 2016. 11:48

U tijeku su radovi na izradi kanalizacije u mjestu Brezje.

Zato molimo učenike da zbog radnih strojeva i  vlastite sigurnosti autobus na stanici Brezje obavezno čekaju u kućici stajališta i ne trče izvan nje. 

 

 [više]

Goranovo proljeće i glazbena manifestacija Najglas Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Beuk, 24. 3. 2016. 12:26

Dragi učenici i roditelji dana 31.03.2016. godine u 16 sati, u našoj školi se obilježava Goranovo proljeće. Povodom tog događaja održati će se školska priredba i glazbena manifestacija Najglas u kojoj sudjeluju učenici naše škole.Pozivamo Vas da uveličate ovu našu svečanost u našoj školskoj sportskoj dvorani.

 [više]

Bliži nam se Uskrs

Autor: Natalija Horvat, 18. 3. 2016. 13:19

Bliži nam se Uskrs. Učenici 5.a razreda na prigodan su način na satu engleskog jezika obilježili nadolazeći nam blagdan. Zaigrali su igru Egg hunt, tražeći sakrivena papirnata  jaja po učionici...

 [više]

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Autor: Maja Barbić, 14. 3. 2016. 17:49

Graditeljska škola Čakovec, uz Tehničku školu Čakovec, proteklog je vikenda bila domaćin 58. Županijskog natjecanja mladih tehničara. 150 mladih tehničara od 5. do 8. razreda svoja znanja i vještine  odmjerili su u  više kategorija. 

 [više]

„LIK“ 2016.

Autor: milana gašparović, Clara Vuković, 2. 3. 2016. 15:09

Kreativci na djelu

U galeriji Scheier  u Čakovcu  26. veljače 2016. s početkom u 11 sati otvorena je izložba „LIK“. 

 [više]

Konačni rezultati Županijskog natjecanja iz fizike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mario Pinc, 25. 2. 2016. 19:39

 [više]

Županijsko natjecanje iz fizike

Autor: Maja Barbić, Vera Moharić, 25. 2. 2016. 12:43

U tijeku je županijsko natjecanje mladih fizičara....

 [više]

Matej Telebar drugi na Županijskom natjecanju iz matematike

Autor: Željko Kraljić, 24. 2. 2016. 08:45

U Osnovnoj školi Prelog održano je Županijsko natjecanje iz matematike na kojemu je sudjelovalo stotinu učenika. Među njima iz naše je škole bio šestero predstavnika.

 [više]

Županijsko natjecanje iz fizike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 22. 2. 2016. 07:49

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu bit će u četvrtak 25. veljače domaćin Županijskog natjecanja iz fizike. Na natjecanju koje počinje u 10:00 sati će sudjelovati 23 učenika. Svim učenicima i mentorima želimo dobrodošlicu u našu školu.

 [više]

Hvatanje muha po knjižnici

Autor: milana gašparović, 18. 2. 2016. 12:09

Kad je knjižnica dobila društvene igre, počelo je dolaziti znatno više djece. Zabava i igre sada više ne prestaju jer u knjižnici našoj promet se povećao.

 [više]

Fotografkinje primile počasna priznanja

Autor: Vera Moharić, 18. 2. 2016. 10:47

18. siječnja  2016. godine u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu,  veleposlanik Republike Češke gosp. Martin Košatka predao je nagrađenim natjecateljima iz Hrvatske  počasna priznanja  43. međunarodne izložbe dječjeg likovnog stvaralaštva Lidice koja je bila  postavljena u svibnju prošle  godine. 

 [više]

Međuopćinska smotra LiDraNo 2016.

Autor: Vera Moharić, nikki paškalj, milana gašparović, 10. 2. 2016. 14:30

Domaćin ovogodišnje smotre za škole s područja Gornjeg Međimurja bila je OŠ Mursko Središće.

Međuopćinska smotra LiDraNo održana je 8. veljače. Škola domaćin pripremila je uvodni program nakon čega su uslijedili pojedinačni i skupni dramsko-scenski nastupi. 

 [više]

Obilježavamo Valentinovo

Autor: Maja Barbić, milana gašparović, Monika Horvatić, 10. 2. 2016. 08:50

Ljubav je u zraku

Kako je nastao Dan zaljubljenih - Valentinovo?

 [više]

Fašnik u našoj školi

Autor: Maja Barbić, Clara Vuković, 8. 2. 2016. 09:46

                                                Šarene ludosti

Već tradicionalno i ove će godine u našoj školi plesati najrazličitije maske.

U utorak,  9. veljače, održat će se ples pod maskama. Za sve će se učenike ples održati u dvorani nakon velikog odmora. 

 [više]

Dječje enciklopedije u školskoj knjižnici

Autor: Maja Barbić, 29. 1. 2016. 08:37

Razvijanje čitateljskih navika učenika potiče se i održavanjem nastave u školskoj knjižnici stoga je u ponedjeljak 25. siječnja 2016. u školskoj knjižnici bio 3. a , a u srijedu 27. siječnja 3.b razred.

 [više]

Školsko natjecanje iz matematike

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 26. 1. 2016. 17:35

U 1. OŠ U Čakovcu županijsko povjerenstvo iz matematike za osnovne škole odredilo je na temelju školskog natjecanja liste pozvanih na županijsko natjecanje koje će se održati 23. veljače u Prelogu. Iz naše škole pozvani su: 5. razred Matej Telebar, Samuel Crnčec, Karla Šoštarić (mentor Željko Kraljić), 6. razred Fran Bistrović i David Latin te 7. razred Sebastijan Rubin (mentorica Anita Horvat). Željko Kraljić je i član županijskog povjerenstva iz matematike. Svim učenicima koji su sudjelovali na školskom natjecanju čestitke na upornom rješavanju složenih zadataka, a učenicima pozvanim na županijsko natjecanje želimo puno uspjeha.

 [više]

Zanimljiv sat tehničke kulture

Autor: Maja Barbić, 15. 1. 2016. 08:27

Da sat tehničke kulture može biti itekako zanimljiv uvjerili su se učenici 6.a razreda izrađujući vozila na zrak. Da bi provjerili funkcionalnost  takvog vozila  organizirali su i malo natjecanje. Čestitke  pobjednicima. Kako je to izgledalo možete provjeriti u galeriji fotografija.

 [više]

Obavijest o početku nastave

Autor: Mladen Beuk, 6. 1. 2016. 15:38

Obavještavaju se učenici da 11.1.2016. godine počinje nastava u drugom polugodištu.

Jutarnja smjena - učenici 5.-8. razreda

Popodnevna smjena - učenici 1.-4. razreda

 [više]

Obavijest kandidatima koji su se javili na natječaj za nova radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Barbić, 11. 12. 2015. 15:02

 [više]

Večer matematike okupila 330 sudionika

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 4. 12. 2015. 11:47

U našoj školi u četvrtak 3. prosinca održana je po treći puta Večer matematike. I u matičnoj školi i u područnoj školi Zasadbreg bilo je vrlo živo te se u boj s matematičkim zadacima upustilo čak 330 sudionika.

 [više]

Obavijest oko reda vožnje

Autor: Mladen Beuk, 1. 12. 2015. 13:43

Zbog građevinskih radova u našoj općini, u dane utorak, srijeda i četvrtak (1., 2. i 3. prosinca 2015. godine) učenici iz Vučetinca neka dođu na stajalište kod Vatrogasnog doma (kapelice), a učenici iz Lopatinca, područja "Zelina" neka dođu na stajalište kod Kiša.

 [više]

Terenska nastava u Zagrebu

Autor: Maja Barbić, Maja Matotek, 25. 11. 2015. 15:23

Učenici 7. i 8. razreda naše škole zajedno sa svojim učiteljima – pratiteljima 10. studenog 2015.  godine bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. 

Polazak je bio u 8,30. Po dolasku u Zagreb, učenici su s pratiteljima i vodičem krenuli u Zagrebačko kazalište mladih, gdje su pogledali predstavu Volim fiziku. Predstavu  plesnoga karaktera, inspiriranu osnovnim zakonima fizike, pripremio je Zagrebački plesni ansambl u suradnji s Hrvatskim institutom za ples i pokret.

 [više]

18. studeni - Dan sjećanja na Vukovar

Autor: Borka Bunjac, Maja Barbić, Vera Moharić, nikki paškalj, 18. 11. 2015. 09:02

“Sjećamo se onih koji su bili život u našim životima”

         

 [više]

Predavanje i radionica Željka Kraljića na skupu koji je okupio 440 matematičara

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 11. 11. 2015. 15:21

Učitelj matematike u našoj školi Željko Kraljić održao je predavanje i radionicu na 9. stručno –metodičkom skupu Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi koji se održao od 5. do 7. studenoga u Puli u organizaciji Matematičkog društva Istra. Tema skupa su bili Zadaci u nastavi matematike, a skup je okupio 440 matematičara i na njemu je održano 70 predavanja i radionica.

 [više]

Dođite u matemagičnu zemlju - pozivamo vas na Večer matematike

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 11. 11. 2015. 15:18

Početkom prosinca održat će se Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Cilj projekta je popularizirati matematičku znanost, razvijati pozitivan stav učenika prema matematici te pokazati svim sudionicima koliko je matematika lijepa i zabavna. Prošle godine u projektu je sudjelovalo preko 55 000 sudionika, a ove godine nadamo se da će odaziv biti i još veći. 

 [više]

Posjet 8. b načelniku Anđelku Nagrajsaloviću

Autor: Maja Barbić, karlo bratko, STELA RADEK, 4. 11. 2015. 08:38

Učenici 8. b razreda za vrijeme sata razrednika posjetili su gospodina Anđelka Nagrajsalovića, načelnika općine Sv. Juraj na Bregu i zamjenika damira Novaka. Sa svojim razrednikom Željkom Kraljićem su se 'odlijepili' od školskih klupa da bi s načelnikom Anđelkom porazgovarali o tekućim temama općine Sv. Juraj na Bregu i naše škole. U uvodnom dijelu je načelnik imao kraće izlaganje o općini, čime su učenici dobili dojam o veličini općine Sveti Juraj na Bregu.

 [više]

Zlato za Davida Mesarića na jesenskom krosu

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 30. 10. 2015. 15:08

Uspješno su članovi AK Međimurje kraju priveli i 22. po redu kros u čakovečkom parku, koji je ove jeseni okupio 657 učesnika iz 25 osnovnih i pet srednjih škola Međimurja. Posebno lijepo i sunčano vrijeme bez vjetra pomoglo je organizatoru da u posljednjoj suboti listopada, kada su jutarnje temperature bliže ništici, ipak okupi solidan broj sudionika. 

 [više]

Obilježavamo Mjesec hrvatske knjige

Autor: Maja Barbić, Vera Moharić, nikki paškalj, milana gašparović, 30. 10. 2015. 14:11

Mjesec hrvatske knjige tradicionalno se, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, održava diljem Hrvatske od 15. listopada do 15. studenoga, a posvećen je afirmaciji knjige i poticanju čitanja. Želja je uključiti sve više djece u aktivnosti vezane uz čitanje jer čitanjem proširujemo rječnik i poboljšavamo način izražavanja. 

8. Sajam knjiga u našoj školi

Nova prilika za stare knjige

 [više]

Zrinskice oduševile u našoj dvorani

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 29. 10. 2015. 12:42

U Svetom Jurju na Bregu u novoj školskoj dvorani odigran je prvi susret u kojemu je nastupao klub iz najvišeg rukometnog ranga. U školi i općini ugostili su seniorski i juniorski sastav ŽRK Zrinski Čakovec. Uoči susreta domaćin je zahvalio prigodnim poklonima trenerima Darinki Pavleković, Željku Goliku i Goranu Vuku te sucu Vladimiru Kramaru na dolasku, a u ime Zrinskog trener Golik je domaćinima poklonio rukometnu loptu.

 [više]

Prvoligaški rukometni susret u Svetom Jurju na Bregu

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 15. 10. 2015. 11:11

U Svetom Jurju na Bregu prošle godine smo napokon dočekali dovršetak sportske dvorane. Učenici i općinske udruge koriste dvoranu za svoje aktivnosti, još će je više koristiti u jesenskim i zimskim mjesecima koji su pred nama, a u suradnji OŠ Ivana Gorana Kovačića, Općine Sveti Juraj na Bregu i Sekcije sportskih novinara Međimurje želja je promovirati različite sportove kako bi se što više mladih uključilo u neku vrstu aktivnosti.

 [više]

Javni poziv za davanje u najam/zakup školske sportske dvorane za školsku 2015./2016. godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Barbić, 7. 10. 2015. 11:46

 [više]

Međimurskom pjesmom Nives osvojila žiri Zvjezdica

Autor: Maja Barbić, 5. 10. 2015. 07:25

Nives Hažić iz Dragoslavca izvevši međimursku pjesmu "Vuprem oči" očarala je žiri RTL-ovog pjevačkog showa "Zvjezdice".

http://www.mnovine.hr/vijesti/medjimurje/koncerti-i-glazba/video--medimurskom-pjesmom-nives-osvojila-ziri-zvjezdica

Nastup naše drage Nives možete pogledati na sljedećem linku:

https://youtu.be/Blw4FpNVbHo

 [više]

Lino višebojac u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu

Autor: Maja Barbić, nikki paškalj, Rebeka Škrobar, 5. 10. 2015. 07:18

Idemo u finale!

Iako školska godina traje tek nepunih mjesec dana, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu već je odradila svoje prvo domaćinstvo velikom sportskom događaju. 

 [više]

Predavanje i radionica Željka Kraljića u Puli

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 18. 9. 2015. 11:35

Matematičko društvo Istra organizira 9. stručno-metodički skup – Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi koji će se održati 5. do 7. studenoga 2015., u Puli, hotel „Park Plaza Histria“. Tema skupa su Zadaci u nastavi matematike.

 [više]

Lino višebojac

Autor: Maja Barbić, 17. 9. 2015. 12:25

1.10. 2015., četvrtak, u našoj školi održati će se sportska manifestacija Lino višebojac.

Lino višebojac jedna je od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija u kojoj djeca kroz sportska natjecanja stječu pobjednički mentalitet, uče kako podnijeti poraz te kroz druženje usvajaju istinske sportske i ljudske vrijednosti.

 

 [više]

8. b šahom obilježio Dan HOO-a

Autor: Maja Barbić, Željko Kraljić, 10. 9. 2015. 13:10

U četvrtak 10. rujna obilježava se Dan Hrvatskog olimpijskog odbora. Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu utemeljenja HOO-a i danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, limpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

 [više]

Sveta misa za učenike i djelatnike

Autor: Mladen Beuk, 9. 9. 2015. 14:18

Obavještavaju se učenici da će se u subotu, 12.09.2015. godine u Župnoj crkvi održati sveta misa za učenike i djelatnike naše Škole.

Vremenik:

10:00 sati - Sveta ispovijed

11:00 sati - Sveta misa

Nema organiziranog prijevoza autobusom te se mole učenici koji su udaljeni od crkve da zbog prijevoza, dođu sa roditeljima.

 

 [više]

Obavijest o prijevozu učenika

Autor: Mladen Beuk, 7. 9. 2015. 14:54

Obavještavaju se učenici da će od sutra, 8. rujna 2015. godine u ulici Vladimira Nazora u Lopatincu, autobus pokupiti učenike kod križa (na križanju s ulicom Ive Lole Ribara).

O daljnjim promjenama pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

 [više]

Prijevoz učenika

Autor: Mladen Beuk, 4. 9. 2015. 10:22

Zbog građevinskih radova u našoj Općini, otežani je promet te je do nekih autobusnih stajališta nemoguće pristupiti autobusom.

Mole se učenici iz ulice Vladimira Nazora u Lopatincu da dođu do Kiša (METSS dućan - parking). Isto tako, učenici koji su imali stajalište u Vučetincu kod križa i kapelice, moraju doći do Vatrogasnog doma.

Mole se učenici da se pravilno ponašaju u prometu i budu oprezni.

Ukoliko dođe do promjena zbog navedenih radova, pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

 [više]

Početak nove nastavne godine u ponedjeljak 7. rujna

Autor: Maja Barbić, 28. 8. 2015. 11:14

Nova nastavna godina počinje 7. rujna. Učenici predmetne nastave od 5. do 8. razreda matične škole dolaze na jutarnju smjenu u 7:30 sati i imat će četiri sata nastave (dva sata razrednika i dva sata po rasporedu). Učenici razredne nastave od 1. do 4. razreda dolaze na popodnevnu smjenu u 13:00 sati i imat će tri nastavna sata.

U područnoj školi Zasadbreg u 7:30 sati dolaze učenici 2. i 4. razreda, a u 13:00 sati učenici 1. i 3. razreda. Prvašići u matičnu i područnu školu dolaze s roditeljima i želimo im dobrodošlicu u našu školu i da se što bolje snađu.

Svi učenici trebaju doći s torbama radi preuzimanja knjiga koje će ih dočekati prvi dan u školi. Učenici trebaju imati školske papuče, pribor i bilježnicu u koju će upisati raspored sati i ostale informacije na početku nove nastavne godine. Učenici u školu dolaze školskim autobusom ili s roditeljima.

Svim učenicima, roditeljima i učiteljima želimo uspješnu nastavnu godinu sa što boljim postignućima.

 [više]

Podjela udžbenika za sljedeću školsku godinu

Autor: Mladen Beuk, 16. 7. 2015. 11:49

Poštovani roditelji i učenici,

Podjela udžbenika za sljedeću školsku godinu vršiti će se prvog dana nastave - 7. rujna 2015. godine.

 [više]

Popis udžbenika za učenike od 5. do 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Barbić, 26. 6. 2015. 09:43

U prilogu se nalazi popis udžbenika za učenike od 5. do 8. razreda za školsku godinu 2015./2016.

 

 [više]

Podjela svjedodžbi za učenike od 1. do 7. razreda.

Autor: Maja Barbić, 19. 6. 2015. 09:58

Dana 26.06.2015. godine u prostorijama Škole u 9:00 sati održati će se podjela svjedodžbi za učenike 1. do 7. razreda. 

Isti dan u 10:00 sati u Župnoj crkvi održati će se Sveta misa za učenike Škole.

 [više]

Popis udžbenika za učenike od 1. do 4. razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Barbić, Sanja Kovač, 19. 6. 2015. 09:09

Udžbenike označene crnom bojom učenici dobivaju u školi (besplatno).

Sve označeno crvenom bojom kupuju roditelji.

Istaknute cijene su iz Kataloga obveznih udžbenika za školsku godinu 2014./2015.

 [više]

Udžbenici Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Barbić, 12. 6. 2015. 16:03

Zaključci vezano za daljnje postupanje s besplatnim udžbenicima za školsku godinu 2014./2015., te  nabava udžbenika za školsku godinu 2015./2016.

Učenici  5. – 8. razreda kupuju radne bilježnice.

Učenici 5. razreda ne moraju kupovati Atlas iz geografije i povijesti.

Učenici koji rade po prilagođenom programu će dobiti nove udžbenike i radne bilježnice.   

 [više]

Dan škole

Autor: Maja Barbić, 12. 6. 2015. 13:31

Dana 16.6.2015., utorak, obilježavamo Dan škole. 

Također obilježavamo 50 godina izgradnje naše škole i 90 godina školstva u Zasadbregu.

Svečana priredba u školskoj dvorani je u 17,00 sati.

Radujemo se vašem dolasku!

Učenici i djelatnici škole

 

 [više]

2. mjesto na državnom natjecanju

Autor: Maja Barbić, Tatjana Golub, 8. 6. 2015. 10:03

U Zadru je 20. i 21. svibnja održano državno natjecanje Sigurno u prometu, na kojem su se natjecale ekipe svih županija u Hrvatskoj. U svakoj ekipi su dvije djevojčice i dva dječaka. Ekipa Međimurske županije u kojoj su bila dva učenika iz naše škole,  Ana Šafarić i Jan Okreša, zauzela je visoko drugo mjesto u Republici Hrvatskoj. Mentor učenika bila je učiteljica Tatjana Golub.

 [više]

Jurjevski mali znanstvenici

Autor: Maja Barbić, dunja turk, 6. 6. 2015. 08:14

Dana 22.05.2015. u OŠ Ivana Gorana Kovačića u popodnevnim satima bilo je jako zabavno. Učiteljice biologije, kemije i geografije Dunja Turk, Jelena Pavlic i Marijana Belko zajedno sa svojim učenicima priredile su veliki broj zanimljivih pokusa za sve posjetitelje ovog događaja. 

 [više]

Jurjevski mali znastveici

Autor: Maja Barbić, Jelena Pavlic, 19. 5. 2015. 12:10

U našoj školi, petak, 22. svibnja 2015.g., u 17,30 sati!

 [više]

UČENIČKA ZADRUGA „ET-KO-KE“ Sveti Juraj na Bregu

Autor: Maja Barbić, gordana kolarić, 18. 5. 2015. 12:48

Zadruga „ET-KO-KE“ bila je pozvana na 27. Smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske 15. I 16. svibnja 2015.

 [više]

Akcija skupljanja starog papira

Autor: Maja Barbić, milana gašparović, 18. 5. 2015. 12:40

Za ljepši i čišći okoliš

 [više]

Završeno je županijsko natjecanje Sigurno u prometu

Autor: Maja Barbić, Tatjana Golub, Vera Moharić, 7. 5. 2015. 13:09

Učenici naše škole bili su vrlo uspješni  na natjecanju Sigurno u prometu Međimurske županije, održanom 30. 4. u OŠ Podturen osvojivši prvo mjesto ekipno.

 [više]

Intervju sa Snježanom Pejčić - prvom hrvatskom sportašicom s osvojenim odličjem na Ljetnim olimpijskim igrama

Autor: Maja Barbić, STELA RADEK, 7. 5. 2015. 12:51

Volja i upornost put su do uspjeha

 [više]

Posjet Centru za kulturu Čakovec

Autor: Maja Barbić, Tihana Moharić, 5. 5. 2015. 09:45

"Deveta ovčica" doskakutala do Čakovca

 [više]

Državna razina natjecanja u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Maja Barbić, Izabela Franković, 30. 4. 2015. 17:52

Čitanjem do zvijezda osvajamo Čakovec

1. mjesto Viktoriji Dretar 8.a

 [više]

Finale kupa u streljaštvu u školskoj sportskoj dvorani u Svetom Jurju na Bregu

Autor: Maja Barbić, milana gašparović, 30. 4. 2015. 16:02

Povodom 40 godina rada Streljačkog kluba "Zelenbor" Brezje, Dana općine Sveti Juraj na Bregu i Dana Međimurske županije, Streljački klub "Zelenbor" Brezje organizator je finala Kupa Hrvatske u gađanju zračnim oružjem (puška i pištolj). Natjecanje je održano 25. travnja 2015. u školskoj sportskoj dvorani u Svetom Jurju na Bregu.

 [više]

Županijska smotra učeničkih zadruga

Autor: Maja Barbić, 21. 4. 2015. 08:16

Učenička zadruga „ET-KO-KE“ Sveti Juraj na Bregu sudjelovala je 11.04.2014. godine na županijskoj smotri u Čakovcu u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca i Turističke zajednice grada Čakovca. 

 [više]

Mladi tehničari se vratili s državnog natjecanja

Autor: Maja Barbić, Vera Moharić, 14. 4. 2015. 16:06

Od 8.do 10. travnja u Primoštenu je održano  natjecanje Mladih tehničara. Iz naše škole pozvano je 5 učenika koji su ostvarili prva mjesta na Županijskom natjecanju. 

 [više]

Uskrsna radionica u 2. b razredu

Autor: Maja Barbić, gordana kolarić, 26. 3. 2015. 13:08

Učenici drugog b razreda zajedno sa svojim roditeljima imali su 25.03.2015. godine uskrsnu  radionicu.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

E-dnevnik

 

Korisni linkovi


Upisi u srednju školu
Popis udžbenika
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu / Pleškovec 31, HR-40311 Sveti Juraj na Bregu / os-igkovacic-svetijurajnabregu.skole.hr / ured@os-igkovacic-svetijurajnabregu.skole.hr
preskoči na navigaciju